Ruoniukas Jūris - vienerių metų amžiaus muziejaus augintinis. Nemirseta pernai į muziejų buvo atskraidinta Pakrančių apsaugos tarnybos sraigtasparniu - ji rasta nusilpusi Nemirsetos paplūdimyje.

"Nemirsetą ilgai slaugėme, - pasakojo muziejaus Jūros paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas - Ir dabar ji yra labai meili kaip kačiukas ir žuvį ima tik iš mūsų rankų."

Jūrų muziejuje ruoniai gyvena jau 28 metus. Per tą laiką septyniolika čia gimusių gyvūnų iškeliavo į Rusijos, Estijos, Čekijos, Lenkijos bei Japonijos zoologijos sodus ir akvariumus. Keturiolika, dalyvaujant Baltijos jūros ruonių bandos atkūrimo programoje, paleisti į laisvę.

Dabar muziejuje gyvena aštuoni Baltijos pilkieji ir keturi Rytų Atlanto paprastieji ruoniai. Dar vienas ruonis šiemet iškeliaus į Plocko zoologijos sodą Lenkijoje ir vienas bus išleistas į Baltijos jūrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją