Anksčiau buvo pranešta, kad buvo atlikti keli erdvėlaivio prototipo SN15 variklių bandymai; po jų varikliai nebuvo pakeisti.

Erdvėlaivis jau yra nugabentas į „SpaceX“ Boka Čikos paleidimo aikštelę Teksase ir yra paruoštas startui.

Per bandomąjį skrydį SN15 turės pakilti į 10 km aukštį. Paskui bus išjungti varikliai, atliktas aerodinaminis stabdymas ir vėl paleisti varikliai, kad aparatas galėtų grįžtų į vertikalią padėtį, o po to švelniai nusileisti ant kosmodromo platformos.

Ankstesni keturi „Starship“ prototipų suborbitiniai bandymai baigėsi nesėkmingai. Visi tie aparatai leisdamiesi sprogo dėl variklių gedimų.

Per vėliausią bandymą, atliktą kovo 30 dieną, erdvėlaivio prototipas SN11 sprogo po suborbitinio skrydžio likus apie minutei iki vertikalaus nusileidimo. Pasak „SpaceX“ įkūrėjo Elono Musko, avarijos priežastis buvo „metano nuotėkis, dėl kurio kilo antrojo variklio gaisras ir apdegė dalis avionikos“.

Balandžio pabaigoje E. Muskas pareiškė, kad prototipo SN15 konstrukcijoje atlikta „šimtai patobulinimų“, palyginus su ankstesnėmis aparato versijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)