Kriptovaliuta „Bitcoin“ buvo sukurta dar 2009 metais. Ją pristatė Satoshi Nakamoto. Tiesa, tai nėra šio žmogaus vardas. Tai – slapyvardis, kuriuo šis žmogus prisistatinėjo internete. Dabar skaičiuojama, kad jam turėtų priklausyti apie vienas milijonų bitkoinų, kurių vertė yra apie 59 milijardai dolerių. Pagal šį rodiklį Nakamoto dabar turtingiausių pasaulio žmonių sąraše užimtų 19 vietą.

Tiesa, mes to nežinome. Nakamoto gali būti miręs. Nakamoto gali būti kelių žmonių grupė. Neaišku, kaip jis tvarkosi su savo bitkoinais, nors Bitcoin.com teigiama, kad jie vis dar priklauso jam. Tai yra, Nakamoto jų neišleido.

„Bitcoin“ išgyveno kelias bangas per pastaruosius metus. Kai Nakamoto pristatė naujo tipo valiutą, keletas entuziastų ją išbandė – pirko picas ir sportbačius. Mažai kas tikėjo, kad „Bitcoin“ vertė taip stipriai išaugs. Bitkoinai, kurie buvo išmesti, dovanoti ir išleisti menkaverčiams pirkiniams, dabar yra verti šimtų milijonų dolerių.

„Bitcoin“ vertė ir dabar labai svyruoja. Vos prieš penkis mėnesius Nakamoto turtingiausiųjų sąraše užėmė tik 159 vietą. Ir kas žino, kokia bus bitkoinų vertė artimoje ateityje. Bet kuriuo atveju, Nakamoto nebus įtraukiamas į „Forbes“ turtingiausiųjų sąrašus, nes niekas nežino, kas jis yra, ar jis gyvas, ar jis vienas žmogus ir ką jis veikia.