Tačiau yra daugybė žmonių, kurie negali rasti sau partnerio, tai vadinamieji „nevalingi vienišiai“. Šie žmonės gali nė nežinoti, ką daro blogai, tačiau naujas tyrimas viską paaiškina.

Remiantis nauju tyrimu, paskelbtu žurnale „Personality and Individual Differences“, mokslininkai rado svarbiausias priežastis, kodėl visi tie „nevalingi vienišiai“ neranda antrosios pusės.

Tyrime dalyvavo 1228 moterys ir vyrai, vyresni nei 18 metų, turintys skirtingą santykių statusą. Kiekvieno jų paprašyta užpildyti seriją internetinių apklausų, kad būtų galima patikrinti vienatvės prognozę. Tai svyravo nuo jų sugebėjimo flirtuoti, sugebėjimo suvokti susidomėjimo signalus ir nuo to, kiek pastangų jie dėjo pasimatymams. Surinkus visus duomenis, buvo analizuojama, ar nėra ryšių tarp santykių statuso – įskaitant tai, ar jie „nusprendžia būti vieniši“, ar „sunku pritraukti porą“, – ir tirtus kintamuosius.

Rezultatai parodė, kad didžiausias lemiamas veiksnys yra nesugebėjimas flirtuoti. Flirtas yra didžiulis tiek tradicinių pažinčių, tiek naujesnių internetinių pažinčių veiksnys, ir akivaizdu, kad nemokėjimas flirtuoti yra esminis santykių stabdis.

Buvo analizuojama tai, kaip gerai dalyviai suvokė poros susidomėjimą, daugelis svarstė „ar aš jam/jai patinku, ar ne“. Visi, turintys pasimatymų patirties, žino, kad tai yra viena iš sunkiausių pasimatymo dalių, kai kurie iš mūsų visiškai nesugeba suprasti užuominos, kad ir kokia ji būtų akivaizdi.

Taip pat buvo sąsajų su kitais kintamaisiais – mažiau pastangų, skirtų pasimatymams, koreliuodavo su tuo, kad daugiau būdavo vieniši, kaip ir „išrankesni“.

Atsižvelgdami į tai, kiek laiko kiekvienas dalyvis buvo vienišas, mokslininkai taip pat nustatė, kad vienetinis flirto atvejis sumažindavo vienatvės trukmę 1,2 metų.

Kaip ir atliekant visus apklausa pagrįstus tyrimus, rezultatai gali būti šališki ir įtakoti dalyvių pasitikėjimo savimi. Žmonės gali labiau girtis savo flirto įgūdžiais, nors jiems galbūt iš tikrųjų sekėsi ne taip gerai, kaip jie įsivaizduoja.

Nepaisant to, tyrimo rezultatai rodo, kad jeigu jūs stengiatės susirasti partnerį, jūsų geriausias pasirinkimas gali būti patobulinti flirto įgūdžius. Patrauklumas nėra dovana, suteikta mums visiems, tačiau šiame tyrime aprašyti būdai yra geriausi įrankiai ieškant „vienintelio“ – juk kiekvienam yra kažkas skirta.