Tačiau šylantis klimatas ateityje sukels kur kas daugiau problemų, negu tik apsemti miestai bei katastrofiniai gamtos reiškiniai, rašoma pranešime spaudai.

Daugės vietovių, kur trūks geriamo vandens, todėl kils daugiau karinių konfliktų, rašoma pranešime spaudai.

VU klimatologas prof. dr. Egidijus Rimkus atkreipia dėmesį, kad pavyzdžiui Bangladeše, kuris ateityje bus apsemtas vandenyno, gyvena net 160 milijonų gyventojų: „Tai yra daugiau nei Rusijoje. Bangladešas – pakankamai žema vieta. Ką jiems daryti? Jiems reikės kažkur važiuoti: prasidės masinis tautų judėjimas, kraustymasis.“

Įdomu tai, kad pabėgėliai iš Sirijos iš dalies taip pat gali būti laikomi klimato pabėgėliais. „Klimato pokyčiai paaštrins visus socialinius konfliktus.

Dalis Sirijos konflikto siejama su klimato pokyčiais. Yra kalbama apie sausras, kurios ten truko tris metus (2006-2009 m.) ir tai irgi užaštrino jau egzistuojančias problemas, prisidėjo prie pilietinio karo“, – sako VU Hidrologijos ir klimatologijos katedros doktorantas Justinas Kilpys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)