Kilmė


Soc. tinkle „Facebook“ greitai ėmė plisti lietuvių kalba parašyta melagiena, kurioje neva tai garsus molekulinės medicinos mokslininkas R. Oswaldas aiškina, kad COVID-19 neegzistuoja.

„Taigi tai, su kuo susiduriame, yra tik dar viena gripo atmaina, kaip ir kiekvienais metais, COVID 19 neegzistuoja ir jis yra fiktyvus. Manau, kad Kinija ir globalistai surengė šią COVID apgaulę (gripas, užmaskuotas nauju virusu), kad įvestų visuotinę tironiją ir Pasaulinę policinę totalitarinę stebėjimo valstybę“, – tai tik ištrauka ir melagingo įrašo. Teigiama, kad tokia išvada prieita po daugybės tyrimų.

Ir nors atrodo, kad žodžius sako garsus mokslininkas – jie nėra tiesa.

Melas


Patikrinti, kad tai melas, yra itin paprasta. Užtenka apsilankyti prof. R. Oswaldo darbovietės (Kornelio universitetas, Veterinarinės medicinos koledžas) internetinėje svetainėje ir surasti prof. R. Oswaldo prisistatymo puslapį. Ten yra pateikiama visa informacija apie mokslininką: ką jis tyrinėja, koks jo išsilavinimas, darbinė padėtis.

Tame pačiame puslapyje pats prof. R. Oswaldas rašo, kad COVID-19 egzistuoja. „Visi „Facebook“ įrašai, kuriuose aiškinama, kad COVID-19 apgavystė, yra melas. Dėvėkite apsaugines veido kaukes, laikykitės socialinės distancijos ir pasiskiepykite, kai jau bus vakcinos“, – rašo mokslininkas.

Kitaip pasakius, kažkoks žmogus ar žmonės paėmė prof. R. Oswaldo nuotrauką ir neva jo vardu surašė melagieną, kad esą COVID-19 neegzistuoja. Tikėtina, kad ta melagiena pirmiausia buvo platinama anglų kalba, o tuomet buvo išversta ir į kitas kalbas.

Tačiau melagienos įraše ne tik teigiama, kad neva tai R. Oswaldas tyrimais įrodė, kad COVID-19 neegzistuoja. Juose taip pat teigiama, kad COVID-19 yra gripas. Teiginius, kad COVID-19 neva tai gripas, Delfi ne kartą paneigė. Paaiškinimus, kodėl tai nėra gripas, galite rasti ČIA ir ČIA.

Šaltiniai:

  • https://www.vet.cornell.edu/research/faculty/robert-oswald-phd?fbclid=IwAR2zqWUDuaARJn6usxQoVWsQ2CAv94RXnmoT9BcguG7gxOYZb2Ov1Ftkl6E
  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/ne-koronavirusas-nera-elementarus-gripas-o-mirtys-nuo-sios-ligos-nera-beprasmes.d?id=84984691
  • https://m.delfi.lt/melo-detektorius/article.php?id=84771743
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)