Skaudžiausios žmonijos pamokos

1933 metų šaltą gegužės naktį Sibiro Nazino kaime esančius Feofilos Bylinos tėvų namus aplankė moteris. Ji ėjo lėtai bei atsargiai, jos kojos – apvyniotos purvinais skudurais. Nors atklydėlė sakė, kad jai 40 metų, atrodė dvigubai vyresnė. Feofila tą naktį pirmą kartą savo gyvenime matė politinę kalinę.

Moteris atėjo ne viena, ją į Feofilos namus įnešė du prižiūrėtojai. Jie nunešė moterį į kambarį, o Feofila žvakių šviesoje nuvyniojo skudurus nuo moters kojų. „Pamačiau, kad jos blauzdos buvo nupjautos. Aš jos paklausiau, kas jai nutiko. Ji atsakė, kad jai taip padarė Mirties saloje – nupjovė mėsą nuo blauzdikaulių ir išvirė. Visa mėsa nuo jos blauzdikaulio buvo nupjauta“ – po daugybės metų aiškiai prisiminė Feofila.

Tą naktį Feofila pirmą kartą net tik išvydo politinę kalinę, bet ir sužinojo apie šalia esančią Kanibalų salą – Stalino naująjį eskperimentinį Gulagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)