Grupė mokslininkų iš Indianos ir Čapmano universitetų ištyrė daugiau nei 52 000 žmonių – heteroseksualų, gėjų, lesbiečių ir biseksualių vyrų bei moterų nuo 18 iki 65 metų – ir nustatė „aukso trejetą“, kuris beveik užtikrintai galėtų padėti moterims pasiekti orgazmą.

Tai yra gilūs bučiniai, lytinių organų stimuliavimas ir oralinis seksas. Archives of Sexual Behavior paskelbtame tyrime galima rasti įdomią įžvalgą apie neįtikėtiną orgazmo atotrūkio mastą. Nustatyta, kad tyrime dalyvavusių ir orgazmą mylintis su partnere patyrusių heteroseksualių vyrų buvo 95 proc., o štai heteroseksualių moterų – 65 proc., skelbiama ifscience.com tinklalapyje.

Labiausiai nepasisekė heteroseksualioms moterims, kai tuo tarpu palaimingą būseną pasiekė 66 proc. biseksualių moterų ir 86 proc. lesbiečių.

Kalbant apie vyrus, orgazmą patyrė 88 proc. biseksualių vyrų ir 89 proc. gėjų.

Anksčiau minėtas aukso trejetas yra pagrindinis būdas panaikinti orgazmo atotrūkį; tyrimo autoriai teigia, kad svarbiausias čia yra švietimas. Beveik 30 proc. vyrų mano, kad geriausias būdas moterims patirti orgazmą yra vaginalinė sueitis, ir, kaip leidiniui the Guardian teigė viena tyrimo bendraautorė, Indianos universiteto biologijos profesorė, Elisabeth Lloyd: „Toks manymas nė iš tolo neatitinka tikrovės“.

Tik 35 proc. heteroseksualių moterų patyrė orgazmą vien vaginalinio sekso metu, o pritaikius aukso trejetą tokių heteroseksualių moterų buvo jau 80 proc., o lesbiečių net 91 proc.

Padeda ne tik trejetas. Tyrimo autoriai rašo, kad didesnė tikimybė moterims patirti orgazmą buvo tada, kai „jos buvo patenkintos savo ryšiu su kitu žmogumi, kai jų buvo klausiama apie norimus išbandyti mylintis dalykus, kai gyrė savo partnerį už patirtus jausmus, sulaukdavo seksualiai gundančių skambučių arba elektroninių laiškų, buvo seksualiai apsirengusios, išbandė analinį stimuliavimą“, ar tiesiog „atsiduodavo fantazijai“.

Moterų orgazmo biologija yra vienareikšmiškai sudėtingesnė nei vyrų. Tokia sudėtinga, kad net prireikė mokslinio įrodymo ir tai buvo padaryta atlikus tyrimą. Nors ir atrodo, kad tai yra susiję su santykių užmezgimu arba nuo seno poreikiu susilaukti palikuonių, mokslininkai iki šiol neturi vieningos nuomonės, kokia yra tikroji biologinė moterų orgazmo funkcija.

Plačiąja prasme moterų orgazmas yra dvejopas: abiem atvejais ne visada įvyksta ejakuliacija, o daug didesnės įtakos nei vyrams tam turi psichologija. Tyrimo metu nustatyta, kad moterims pasiekti orgazmą tikimybė yra 20 proc. didesnė, kai mylimasi įvairiomis pozomis ir vartojama aštresnė leksika.

Kalbant apie vyrus, jų orgazmas nepriklauso nuo jokių aplinkybių: sekso pozicijos, išradingumo ar meilaus pokalbio. Vyrų orgazmas yra visiškai paprastas, iš esmės – reikalingas tik turėti palikuonių. Tai, ir, be abejo, ilgalaikis visuomenės dėmesys vyrų orgazmui lėmė, jog moterų orgazmas neadekvačiai per ilgai buvo laikomas „paslaptingu“.

Remdamiesi tyrimo išvadomis autoriai daro prielaidą, kad trūksta žinių apie ypač sudėtingą moterų orgazmo biologinį mechanizmą, o iš to aiškėja ir supratimo atotrūkis. Trumpai drūtai – moterys turėtų patirti orgazmą kur kas dažniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)