Savo tviterio žinučių pliūpsnyje verslininkas pažymėjo, kad sulaukė prieštaringų rezultatų po sparčiųjų antikūnų testų dėl COVID-19, kuriuos jis pasidarė, nes pastarosiomis dienomis pasireiškė „lengva sloga, kosulys ir nedidelis karščiavimas“.

„Vyksta kažkas nepaprastai keisto. Šiandien pasitikrinau keturis kartus, – parašė jis. – Du testai buvo neigiami, du – teigiami. Tas pats aparatas, tas pats testas, ta pati slaugytoja.“

E. Muskas, anksčiau šiemet sumenkinęs pandemijos grėsmę ir kovojęs su izoliacijos režimu Kalifornijoje, pareiškė ketinąs pasitikrinti tikslesniu polimerazinės grandininės reakcijos (PGR) testu, kai imamas mėginys siunčiamas analizei į laboratoriją.

Pastarosiomis savaitėmis dėl didžiulio laboratorijų apkrovimo išpopuliarėjo spartieji antikūnų testai, tačiau jie mažiau patikimai atpažįsta nedidelius viruso pėdsakus ir dažniau duoda klaidingai neigiamą rezultatą.

Kovo mėnesį E. Muskas nesureikšmino pandemijos pavojaus ir pareiškė: „Manau, kad panika padarys daugiau žalos negu virusas.“

Praėjus dviem mėnesiams jis nepaisydamas Kalifornijoje įvesto karantino vėl atidarė ten įsikūrusią „Tesla“ elektromobilių gamyklą, būdamas įsitikinęs, kad vietos valdžia neišdrįs jo areštuoti.

E. Musko įkurta kosminių technologijų bendrovė „SpaceX“ ruošiasi šeštadienį nusiųsti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) keturis astronautus – pirmą kartą po sėkmingo gegužę įvykdyto bandomojo pilotuojamo skrydžio.

E. Muskas yra lankęsis šios misijos valdymo centre, bet NASA administratorius Jimas Bridenstine'as penktadienį pareiškė, kad protokolu užtikrinama, kad į Kennedy (Kenedžio) kosmoso centrą negali patekti niekas, kam diagnozuota COVID-19 infekcija.

„Kai kam nors čia, Kennedy kosmoso centre ir visoje NASA, testu patvirtinama COVID, mūsų politika įpareigoja tą asmenį karantinuotis ir izoliuotis“, – pažymėjo jis per spaudos konferenciją.

„Taigi, tikimės, kad [skrydis] įvyks. Be to, neabejojame, kad „SpaceX“ tinkamai atseks bet kokius kontaktavusius asmenis“, – pridūrė jis.

Astronautai karantinuojasi nuo spalio 31 dienos, o J. Bridenstine'as nesiėmė prognozuoti, ar yra rizikos, kad bus atidėtas startas, jei būtų nustatyti galimi kontaktiniai atvejai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)