Melas

Ketvirtadienį vienas soc. tinklo „Facebook“ vartotojas pasidalino įrašu, kuriame pateikta aibę įvairiausios dezinformacijos. Teigiama, kad Vokietijos medikai išsiaiškino, kad COVID-19 sukelia ne virusas, o bakterija, kurią sustiprina 5G elektromagnetinė spinduliuotė. Esą tai sukelia uždegimą ir hipoksiją. Toliau teigiama, kad „Vokietija nugalėjo vadinamąjį Covid-19, kuris yra ne kas kita, kaip „difuzinė intravaskulinė koaguliacija“ (trombozė).“

Melaginga informacija

„Ir kovos su juo būdas, kuris yra jo gydymas, yra„ antibiotikai, vaistai nuo uždegimo ir antikoaguliantai. „Pirmiausia – ASPIRINAS Šią sensacingą naujieną visam pasauliui vokiečių gydytojai parengė per Covid-19 pagamintų lavonų skrodimą“, – rašoma įraše, kalba neredaguota.

Taip pat rašoma: „PROGRAMA SKUBIAI! VISUOSE TINKLUOSE !!!! * Štai kodėl veikia antibakterinis gelis ir chloro dioksidas ... Visa PSICHOZĖS PANDEMIKA buvo reikalinga, nes pasaulio vyriausybė šešėlyje nori paskiepyti ir įdiegti mikroschemą, kad nužudytų mases, suvaldytų gyventojus ir sumažintų pasaulio gyventojų skaičių.“

Iš įrašo gramatikos susidaro įspūdis, kad jis verstas iš užsienio kalbos.

Svarbiausia, tokia keista informacija ėmė dalintis lietuviai – net 259 tautiečiai nusprendė, kad įrašo autoriaus informacija yra tiesa.

Įraše aibė melagingos informacijos. Dėl jų gausos aptarsime tik kelis.

Pradėkime nuo paprasto fakto – jau nuo pat pirmųjų protrūkio Uhane yra žinoma, kad COVID-19 ligą sukelia koronavirusas SARS-CoV-2, kuris yra giminingas virusui SARS-CoV. Pastarasis sukėlė epidemiją prieš 17 metų. Faktą, kad tai virusas pagrindžia aibė tyrimų bei tai, kad yra ir viruso genomo seka. Beje, net pavadinime yra užfiksuota, kad COVID-19 sukelia virusas: COVID-19 sukelia naujasis koronavirusas kitaip žinoma skiap SARS-CoV-2.

Kadangi tai yra virusinė infekcija, jos nepavyks išgydyti naudojant antibiotikus.

Taip pat COVID-19 ir 5G nieko neturi bendro. Teiginį, kad COVID-19 ligą sukelia 5G Delfi ne kartą yra paneigęs. Apie tai plačiau galite pasiskaityti ČIA, ČIA ir ČIA.

Įrašo autorius mini aspiriną ir tai nėra joks sutapimas, mat kiekvienas melas turi krislą tiesos. Visai neseniai naujienų agentūra AP raportavo, kad ligoninėje gydomi COVID-19 pacientai, kuriems kiekvieną dieną nuo kraujagyslių ligų duodamas aspirinas, pastebimai mažiau rizikuoja patirti komplikacijų ir mirti (palyginti su tais, kuriems aspirinas neskirtas). Tokią išvadą padarė naują tyrimą atlikę Merilando universiteto medicinos mokyklos mokslininkai.

Kaip galima suprasti, informacija apie aspiriną pateikė ne „vokiečių gydytojai per Covid-19 pagamintų lavonų skrodimą“, o JAV mokslininkai.
Aspirinas gali padėti kai kuriems pacientams, tačiau jo nereikėtų imti ir gerti savavališkai be gydytojo leidimo.

Tačiau visi kiti įrašo autoriaus teiginiai – melagiena. Delfi ne kartą yra paneigę ir teiginius, kad pandemijos tikslas - „sučipuoti“ žmones ar mažinti populiaciją. Apie tai galite daugiau pasiskaityti ČIA ir ČIA.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/aiskeja-daugiau-detaliu-apie-koronaviruso-kilme-tikrasis-kaltininkas-yra-sumanesnis-uz-mokslininkus.d?id=83898107
  • https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1
  • https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/aiskeja-daugiau-detaliu-apie-koronaviruso-kilme-tikrasis-kaltininkas-yra-sumanesnis-uz-mokslininkus.d?id=83898107
  • https://m.delfi.lt/sveikata/namu-vaistinele/article.php?id=85592181&=1
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)