NASA astronautas Chrisas Cassidy ir rusų kosmonautai Anatolijus Ivanišinas bei Ivanas Vagneris 2 val. 54 min. Grinvičo (5 val. 54 min. Lietuvos) laiku erdvėlaivio „Sojuz MS-16“ kapsule nusileido maždaug už 147 km į pietryčius nuo Kazachstano miesto Žezkazgano, rodo Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ filmuota medžiaga.

„Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas patvirtino, kad nusileidimas įvyko sklandžiai ir per „Twitter“ pasveikino sugrįžusius įgulos narius.

TKS liko dirbti Rusijos kosmonautai Sergejus Ryžkovas, Sergejus Kudis-Sverčkovas ir NASA astronautė Kathleen Rubins.

A. Ivanišinas, I. Vagneris ir Ch. Cassidy į TKS išskrido balandžio 9 dieną. Per savo misiją TKS jie atliko virtinę mokslinių eksperimentų ir stoties priežiūros darbų. Be kita ko, jie aptiko oro nuotėkio vietą TKS Rusijos segmente ir ją susandarino.

Rusijos kosmoso programos pareigūnai sakė, kad sugrįžę įgulos nariai sraigtasparniais bus parskraidinti į Žezkazganą. Rusijos kosmonautai iš ten lėktuvu parskris į Maskvą, o Ch. Cassidy iškart sugrįš į Jungtines Valstijas.

Rusijos kosmonautų rengimo centro duomenimis, su sugrįžusiais įgulos nariai dirba specialistai, kuriems buvo atlikti testai dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19, bet bendraujant bus laikomasi atstumo ir imamasi kitų atsargumo priemonių.