„Prognozuojama, kad 2020 metų rugsėjo 14 dieną, pirmadienį, 02:23 Maskvos (ir Lietuvos) laiku, TKS priartės prie amerikiečių palydovo BRICSat-2, kuris virto vadinamąja kosmine šiukšle. Automatinės perspėjimo sistemos apie pavojingas situacijas kosmose netoli Žemės specialistų skaičiavimais, priartėjimo galimybė yra 3,47Е-04. Taigi manevras būtinas, norint atitolinti stotį nuo pavojingo objekto“, – šeštadienį pranešė „Roskosmos“.

Agentūra patikslino, kad atsitraukimo manevrą planuojama atlikti rugsėjo 14 dieną nuo 00:00 iki 01:00 Maskvos (ir Lietuvos) laiku.

„Valstybinės agentūros „Roskosmos“ specialistai ir toliau stebi šią situaciją“, – sakoma pranešime.

„Roskosmos“ pažymėjo, kad Rusija ne kartą atkreipė kitų šalių dėmesį į pavojų, kurį sukelia žemos orbitos palydovų grupės.

„BRICSat-2“ yra eksperimentinis „CubeSat“ tipo palydovas, valdomas JAV jūrų karo akademijos. Į žemos žemės orbitą jis buvo paleistas 2019 metų birželio mėnesį, o jį pakėlė „SpaceX“ raketa nešėja „Falcon Heavy“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)