Internetiniame puslapyje paranormal.lt rugpjūčio 25 dieną buvo patalpintas straipsnis su šia antrašte: „Aspirinas ir juodieji pipirai išblukusiems drabužiams“. Tekste pasakojama, kaip šios dvi priemonės padės išblukusiems skalbiniams.

Teigiama, kad esą tereikia tabletes ištirpinti karštame vandenyje. „Tuomet papilkėjusius baltus drabužius sumerkite į tą pačią vonelę ir palikite mirkti aštuonias valandas. Porą aspirino tablečių taip pat galite įmesti į skalbimo mašiną, bet mirkymo metodas yra efektyvesnis. Drabužius išmirkę juos išskalbkite kaip įprastai“, – rašoma internetiniame puslapyje.

Melaginga informacija

Antras patarimas tekste – panaudoti juoduosius pipirus. Siūloma išblukusius drabužius sudėti į skalbimo mašiną, įpilti įprasto skalbiklio ir tada – įdėti arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų. Drabužius rekomenduojama išskalbti šaltame vandenyje. Esą tokia priemonė padės drabužiams išlaikyti savo spalvą bei neleis drabužiams nusidažyti.

Skalbiams neišblukti padės aspirinas ir juodieji pipirai.
Paranormal.lt

Pirmiausia pakalbėkime apie aspirino naudojimą skalbinių balinimui – toks mitas neturi jokių mokslu grįstų įrodymų. Galbūt šis melagingas patarimas atsirado todėl, kad 1899 metais aspiriną patentavo vokiečių įmonė „Bayer“, kuri tuo metu buvo tekstilės dažų įmonė.

Aspirino veiklioji medžiaga yra acetilsalicilo rūgštis, kuri paveikta drėgmės, virsta salicilo rūgštimi. Salicilo rūgštis neturi balinimo efekto audiniams.

Tačiau, jei prieš skalbdami drabužius, juos pamirkysite karštame vandenyje, skalbiniai tikrai gali tapti baltesni. Karštas vanduo padeda pašalinti purvą nuo medžiagos ir tai padės skalbimo metu pašalinti daugiau purvo nuosėdų.

O kaip dėl juodųjų pipirų? Šis patarimas tikrai yra paplitęs, tačiau ar pipirai kažkuo gali padėti atgaivinti jūsų drabužių spalvas?

Dėti pipirus į skalbimo mašiną nėra pavojinga, tačiau kvailoka. Anot msn.com kalbintos specialistės, tai gali net pakenkti jūsų drabužiams – gali pažeisti medžiagą.

O štai vieno gyvenimo būdo portalo žurnalistė šį patarimą išbandė savo kailiu ir pasigailėjo – po skalbimo skalbimo mašinoje liko pipirų, kuriuos turėjo pati išvalyti. Moteris tikino, kad tokio būdo tikrai daugiau nebandys.

Šaltiniai:

https://www.thespruce.com/internet-laundry-hacks-that-dont-work-2146420
https://www.drugs.com/monograph/aspirin.html
https://www.simplemost.com/pinterest-hack-review-black-pepper-washing-machine-laundry-trick/
https://www.msn.com/en-in/lifestyle/smart-living/people-are-putting-black-pepper-in-their-washing-machines%E2%80%94but-should-you/ar-AAGiWtE

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)