Feisbuko grupė, kurioje buvo pasidalintas įrašas, garsėja melagingomis naujienomis. Ne išimtis ir prieš kelias dienas pasidalintas įrašas su nuotrauka, kurioje matoma minia žmonių. Įrašo autorius skelbia, kad tai protestas Lenkijoje prieš 5G ryšį. „Va jau Lenkijoje žmonės protestuoja prieš čypavimą ir 5G!“, – rašo internautas.

Melagienos
Lenkijoje žmonės protestuoja prieš čypavimą ir 5G.
Feisbuko grupė „UNFOLLOW 15min.LT - Lithuania Real“

Tačiau šis įrašas yra melagiena – nuotraukoje matomi baltarusiai, kurie protestuoja prieš tariamą Aliaksandro Lukašenkos pergalę rugpjūčio 9 dieną vykusiuose prezidento rinkimuose. Ši nuotrauka yra daryta Baltarusijoje, o ne Minske ir protestuotojai nieko bendra neturi su 5G ar neva tai žmonių čipavimu.

Kad įsitikintumėte, kad tai baltarusių protestas – užtenka atlikti nuotraukos paiešką „Google“.

New York Times straipsnis

Ši „Getty images“ nuotrauka ne kartą yra naudota iliustruoti protestus Baltarusijoje. Ją galima išvysti ir „New York Times“ straipsnyje apie protestus Baltarusijoje.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)