Klausimas nėra toks jau kvailas, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Pinigai yra siejami su laisve, o jų neturėjimas – su rūpesčiai. Turtingi žmonės dažnai valdo kelis verslus ar kitokius pajamų šaltinius, o tai sukelia daug streso. Kita vertus, neturtingi žmonės turi labiau skaičiuoti, galvoti apie kiekvienus pietus.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras 2011–2014 metais apklausė 140 tūkstančių suaugusiųjų. Tyrimo dalyviai turėjo atsakyti į keletą klausimų, tarp kurių buvo ir jų pajamos bei miego įpročiai. Paaiškėjo, kad tik 55 proc. arti ar žemiau skurdo ribos gyvenančių žmonių per naktį gauna rekomenduojamas 7–8 valandas miego. Tuo tarpu 66,6 proc. žmonių, kurių pajamos 400 %proc. viršija skurdo ribą, miega rekomenduojamą valandų skaičių.

Skurdo riba JAV priklauso ir nuo šeimos dydžio. Vieno žmogaus šeimos ūkiui skurdo riba yra 11,67 tūkstančiai dolerių per metus. Tuo tarpu keturių asmenų šeimai – 23,85 tūkstančiai.

Tyrimo autoriai nesigilino į šio reiškinio priežastis. Tačiau nesunku nuspėti, kodėl taip gali būti. Turtingesni žmonės gyvena tylesniuose ir saugesniuose rajonuose. Jie taip pat gali gyventi arčiau savo darbo vietos arba dirba laisvesniu grafiku, todėl išvengia transporto spūsčių. Jie taip pat gali sau leisti samdyti aukles, namų tvarkytojus ir kitus žmones, kurie sumažina namų ruošos rūpesčius.

Ne vienas tyrimas yra įrodęs, kad miego trūkumas stipriai kenkia sveikatai. Dėl jo gali išsivystyti aukštas kraujo spaudimas, depresija, nerimas. Miego trūkumas prisideda ir prie nutukimo, diabeto ir net širdies ligų.