Į šį klausimą atsakymo laukia Indijos gyventojai, mat Lonar ežeras netikėtai pakeitė spalvą, rašo CNN.

Ekspertų mano, kad ežeras nusidažyti rožine spalva galėjo arba dėl padidėjusio druskingumo, arba dėl atsiradusių ar pagausėjusių dumblių, arba dėl abiejų šių veiksnių. Panašių atvejų jau pasitaikė JAV ir Australijoje.

Gajananas Kharatas, vietos geologas sakė, kad taip jau yra nutikę ir anksčiau, tačiau šįkart spalva gerokai ryškesnė.

„Ežeras šias metais atrodo kur kas raudonesnis, nes padidėjo ežero druskingumas. Vandens kiekis ežere sumažėjo ir ežeras tapo seklesnis, todėl jo druskingumas padidėjo, o tai ir sukėlė tam tikrų vidinių pokyčių“, – aiškino geologas. Anot jo, tyrėjai taip pat aiškinasi, ar ežero spalvos negalėjo pakeisti, jame esantys raudonieji dumbliai.

Į keletą laboratorijų išsiųsti ežero vandens mėginiai, tad netrukus bus aišku, kodėl Lonar ežeras netikėtai pakeitė spalvą, pasakojo geologas. Šis ežeras, kuris yra maždaug už 500 kilometrų į Rytus nuo Mumbajaus.

Jo istorija tikrai įspūdinga – ežeras usiformavo prieš daugiau kaip 50 tūkst. metų, kuomet į Žemę trenkėsi meteoritas. Tai populiari turistų traukos vieta. Ežeru domisi ir jį tyrinėja mokslininkai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)