Viena vertus, o ką žmonės daugiau galėjo veikti, kai negalėjo keliauti, lankytis restoranuose, kine ar kitose populiariose pramogų vietose? Kita vertus, nemažai žmonių turi vaikų, kurie karantino metu nėjo į mokyklą ir, tikriausiai, diktavo dienos veiklas.

Mokslininkai Turkijoje apklausė 58 moteris (nuoroda į tyrimą ČIA). Visos jos turėjo partnerius ir gyveno aktyvų lytinį gyvenimą. Vidutiniškai karantino metu jos seksu užsiėmė 2,4 kartus per savaitę. Prieš karantiną sekso jų gyvenimuose buvo šiek tiek mažiau – 1,9 kartai per savaitę. Sekso padaugėjo, nors absoliuti dauguma apklaustų moterų karantino metu nenorėjo pastoti.

Tiesa, mokslininkai taip pat pastebėjo, kad suprastėjo sekso kokybė. Tai yra, apklaustos moterys pastebėjo, jog seksas yra dažnesnis, bet ne toks malonus kaip anksčiau. Taip greičiausiai nutiko dėl streso – moterys atskleidė, kad karantino metu patyrė daugiau nesklandumų, susijusių su reprodukcinės sistemos funkcija.

Indianos universiteto Kinsey institute iki šiol tęsiamas panašus tyrimas, įtraukęs gerokai daugiau žmonių. Duomenys vis dar renkami, tačiau mokslininkai teigia, kad didžioji dalis apklaustųjų teigia, jog sekso jų gyvenime sumažėjo. Kita vertus, įdomu tai, kad didelė dalis tyrime dalyvavusių žmonių atskleidė, jog jų lytiniame gyvenime padaugėjo įvairovės – nauji partneriai, pozos, sekso žaidimai ir žaislai.

Tuo pat metu pažinčių programėlės ir, žinoma, pornografiniai puslapiai pajuto žmonių suaktyvėjimą. Taigi, žmonės ieško kūniškų malonumų, bet karantino sąlygos ne visiems yra vienodos.

Tie žmonės, kurie gyvena tik dviese, tikriausiai mėgaujasi dažnesniu seksu. Šeimos, gyvenančios nedidelėse erdvėse ir turinčios mažų vaikų – retesniu. Poros, kurios karantino buvo išskirtos, taip pat susitinka rečiau.

Daugiau apie tyrimą galite pasiskaityti ČIA.