Kilmė

Šią „stebuklingą“ reklamą jau spėjo pamatyti virš 79 tūkstančių feisbuko vartotojų. Feisbuke patalpinta reklama nuveda į įtartinai atrodantį internetinį puslapį, kuris neva turėtų priminti apie sveikatą rašantį naujienų portalą. Panašias sukčių aferas jau ne kartą aprašė Delfi. Tokiuose puslapiuose siūloma nusipirkti išgirtą vaistą: vargu ar patikėję asmenys sulauks kokio nors siuntinio, o jei jau toks atkeliautų – jokiu būdu negalima jo vartoti.
Melaginga informacija

Melas

Internetiniame puslapyje, į kurį galima patekti per feisbuke matomą, reklamą, teigiama, kad esą šį vaistą išrado žinomas Lietuvos kardiologas, išradėjas, profesorius ir daugelio Lietuvos premijų laureatas Povilas Lukomskis. Apsidžiaugusiems teks nusivilti: nei toks vaistas, nei toks medikas – neegizstuoja.

Žinomas Lietuvos kardiologas, išradėjas, profesorius ir daugelio Lietuvos premijų laureatas Povilas Lukomskis išrado inovavinę metodą padidėjusiam kraujospūdžiui gydyti! P. Lukomskis teigia, kad po tokio kraujagyslių valymo dingsta hipertenzija ir daugelis kitų tariamai “nepagydomų” ligų.
sukčių internetinis puslapis

Internetiniame puslapyje toliau yra pateikiamas interviu su neva garsiu kardiologu. Interviu yra reklamuojamas „vaistas“ nuo širdies ir kraujagyslių ligų, tačiau Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) registre tokia medžiaga nėra registruota. Tai reiškia, kad niekas negali garantuoti, kad šis neva vaistas jums padės, kokia jo sudėtis. Tai tikras katės maiše pirkimas, dėl kurio galite susigadinti sveikatą.

Melaginga informacija

O ir kardiologas P. Lukomskis – neegizstuoja. Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VASPVT) duomenų bazėje galima pamatyti, kad joks asmuo vardu P. Lukomskis neturi medicinos praktikos licencijos.

Delfi ragina piliečių nepasitikėti jokiais „nepagydomas ligas pagydančiais vaistais“.

Jei nurodoma, kad gaminys turi gydomųjų savybių – jis privalo būti registruotas kaip vaistinis preparatas. Visada atkreipkite dėmesį į svetainėje pateikiamą informaciją, ją turėtumėte kritiškai nagrinėti. Vaistinius preparatus parduodančioje internetinėje svetainėje turi būti pateiktas buveinės adresas, telefono numeris ir elektroninis paštas, kad klientas galėtų susisiekti su pardavėju.

Šaltiniai:

  • https://www.vaspvt.gov.lt/
  • http://www.vvtat.lt/
  • https://vapris.vvkt.lt/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)