Melas

Ši žinutė buvo patalpinta feisbuke esančioje sąmokslo teorijų grupėje „Unfollow 15min.lt“. Šiuo metu grupėje yra virš 49 tūkstančių narių.

Ar pavyks A. Verygai įtikinti žmones skiepytis už iPhone 11 Pro Max? Būtų sunku patikėti, kad sveikatos ministras įtikins milijonus žmonių skiepytis už tokią nedidelę dovaną, kaip iPhone 11 Pro Max...
„Facebook“ grupė „Unfollow 15min.lt“

Vienas narys įkėlė fotomontažą su prierašu „Įdomu, kaip jam tai pavyktų“. Fotomontaže yra panaudota ministro A. Verygos ir „iPhone 11 Pro Max“ nuotraukos ir yra šis užrašas: „Ar pavyks A. Verygai įtikinti žmones skiepytis už iPhone 11 Pro Max? Būtų sunku patikėti, kad sveikatos ministras įtikins milijonus žmonių skiepytis už tokią nedidelę dovaną, kaip iPhone 11 Pro Max...“. Teksto kalba neredaguota.

Melaginga informacija

Galbūt įrašo autorius iškėlė retorinį klausimą, tačiau šimtai žmonių suskubo komentuoti įrašą, beveik 100 juo jau spėjo pasidalinti, o dalis šių asmenų – šventai tiki, kad ministras A. Veryga pasiskiepijusiems siūlo naują telefoną.

„Čia jau papirkinėjimas akivaizdu kad turi iš to naudą nieko nėra už dyką net mušti negausi“, – komentavo viena moteris.

„Eilinį kartą savęs klausiu: negi tai vyksta su mumis, negi tai mūsų ,,valdžia”, – komentavo kita soc. tinklų vartotoja.

Kita komentuotoja priėjo išvadą, kad skiepus „stumia“ „Apple“. „Ir dar akivaizdžiau, kas skiepus stumia“, – rašė ji.

Teiginys, kad Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga siūlo pasiskiepijusiems žmonėms telefonus – melas. Tokios informacijos neplatino jokia SAM ar bet kuriai Lietuvos Vyriausybei pavaldi institucija.

Komentaruose žmonės aršiai diskutavo, kad jokiais būdais nesiskiepys. Delfi primena, kad skiepai nuo COVID-19 dar net nėra išrasti. Šią savaitę Delfi jau paneigė melagingą naujieną, kuri tikino, kad skiepai nuo COVID-19 yra mirtini. Apie tai pasiskaityti galite ČIA.

Šaltiniai:

  • https://sam.lrv.lt/lt
  • https://lrv.lt/
  • http://koronastop.lrv.lt/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)