Kasa organizme atlieka dvi itin svarbias funkcijas – didžioji jos dalis gamina virškinimo fermentus, kurie plonojoje žarnoje susimaišo su skrandžio sultimis.

Lietuvoje, remiantis Higienos instituto 2019 metų išankstiniais duomenis, 2019 nuo piktybinių kasos navikų mirė 547 žmonės. O nuo cukrinio diabeto 2019 metais mirė 596 asmenys. Būtent Lietuvoje pagrindiniai kasos susirgimai yra kasos vėžys bei I ir II tipo diabetas.

Kas melas, kas tiesa


Internetiniame puslapyje paranormal.lt buvo publikuotas receptas, kuris neva yra gydomasis ir „ne tik palengvins nemalonius pojūčius, bet ir išgelbės jus nuo jų visiems laikams“.

Kai kasa sutrinka, tai sukelia mums baisų diskomfortą. Tačiau yra vienas puikus receptas su greitu veikimu, kuris ne tik palengvins ne malonius pojūčius, bet ir išgelbės jus nuo jų visiems laikams.
Paranormal.lt

Receptas yra visa paprastas, mat turi vieną ingredientą – linų sėmenis. Recepte siūloma pasigaminti linų sėklų nuovirą.

Šis receptas jums nepakenks, bet tikrai neišgydys kasos susirgimų. Linų sėmenys pasižymi didele mums reikalingų riebalų, ypač omega-3, gausa.

Melaginga informacija

Vienas tyrimas parodė, kad vartojant linų sėmenis ar jų produktus, gali sumažėti bendrasis ir MTL („blogasis“) cholesterolis. Tai naudinga tiems, kurių cholesterolio kiekis – padidėjęs.

Dar vienas tyrimas parodė, kad naudojant daugiau nei 30 gramų linų sėmenų per dieną, ilgesnį laiko tarpą nei 12 mėnesių, sumažėja kūno svoris. Taip pat yra tyrimų, kurie parodo, kad linų sėmenys gali sumažinti kraujospūdį.

kasa

Linų sėmenys taip pat yra nurodomas kaip tinkamas maistas asmenims, kurie turi kasos problemų. Tačiau jokiu būdu tai nėra magiškas vaistas nuo kasos sutrikimų ar susirgimų. Tinkamą gydymą turi skirti gydytojas-specialistas.

Šaltiniai:

  • Frank Gunstone. Vegetable Oils in Food Technology: Composition, Properties and Uses. John Wiley & Sons, 2011, p. 307-8
  • Higienos institutas
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3361740/
  • https://academic.oup.com/jn/article/145/4/758/4644337
  • https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-flaxseeds
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)