„Gera žinia tyrėjams ir visuomenei – finansuosime tris kartus daugiau projektų, kurie prisidės ieškant sprendimų dėl COVID-19 pandemijos padarinių žmogaus sveikatai, valstybės politikai, ekonomikai, visuomenės saugumui, švietimui, kultūrai bei kitoms valstybės ir visuomenės gyvenimo sritims šalinimo ir minimizavimo. Viliamės, kad toks Tarybos biudžeto padidinimas bus tvarus ir kitais metais valstybės biudžeto lėšų dalis, skiriama moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai, išliks padidėjusi“, – sako Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Romas Baronas.

Lietuvos mokslo taryba specialų konkursą paskelbė reaguodama į situaciją ir būtinybę valstybės valdymo ir viešosios politikos institucijoms gauti greitas ir aktualias moksliniais tyrimais grįstas išvadas ir rekomendacijas, susijusias su COVID-19 pandemija ir dėl jos kylančiais iššūkiais visuomenės gyvenime. Į kvietimą atsiliepė 78 tyrėjų grupės, bendra projektų įgyvendinimui prašoma lėšų suma – 5,7 mln. eurų, vidutinė projekto vertė – apie 75 tūkst. eurų. LR Vyriausybės skirtos lėšos leis papildomai finansuoti apie 20 projektų.

Trumpalaikių mokslinių tyrimų dėl COVID-19 pandemijos padarinių paraiškų konkurso rezultatai bus žinomi gegužės pabaigoje. Projektai bus vykdomi iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)