Marsaeigis, iki šiol vadintas „Mars 2020“, bus paleistas liepą, o Raudonojoje planetoje robotas nusileis kitų metų vasarį.

NASA teigimu, septintos klasės moksleivis iš Virdžinijos valstijos Alexanderis Matheris laimėjo organizacijos surengtą marsaeigio pavadinimo konkursą. Iš viso JAV gyventojai pasiūlė 28 tūkst. pavadinimų marsaeigiui.

„Alexo pasiūlymas atspindi tyrinėjimų dvasią“, – pranešime teigė NASA Mokslo misijų direktorato administratoriaus pavaduotojas Thomas Zurbuchenas.

„Kaip ir kiekviena tokia misija anksčiau, mūsų marsaeigis susidurs su iššūkiais ir padarys nuostabių atradimų. Jis jau įveikė daug kliūčių, todėl mes šiandien esame ten, kur esame – ruošiamės paleidimui“, – sakė Th. Zurbuchenas.

NASA taip pat pakvietė moksleivį stebėti „Perseverance“ paleidimą iš Kanaveralo kyšulio kosmodromo Floridoje.

„Perseverance“ yra ne pirmas marsaeigis, kuriam vardą suteikia moksleiviai. Anksčiau jaunieji entuziastai pavadino marsaeigius „Sojourner“ (liet. Svečias), „Spirit“ (liet. Dvasia), „Opportunity“ (liet. Galimybė) ir „Curiosity“ (liet. Smalsumas).

Marsaeigis Raudonojoje planetoje ieškos praeityje galimai egzistavusios gyvybės požymių, taip pat tirs Marso klimatą ir geologiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)