Vyras visiems energingai pasakojo, kaip susidūrė su žuvimis, tačiau istorija nebuvo tokia juokinga, kokia galėjo būti – po susidūrimo vyro akis ėmė skaudėti. Viršutiniame voke buvo matyti nedidelė žaizdelė, tačiau jokios rimtesnės traumos vyras nepastebėjo. Per mėnesį akies vokas ėmė tinti, atsimerkti buvo vis sunkiau. Taigi, vyrui teko kreiptis į gydytojus.

Medikai atliko keletą tyrimų ir nustatė granulomą – kietą darinį akies obuolį supančiuose audiniuose. Tai – uždegimo pasekmė. Granuloma yra daugybė kompaktiškai susispaudusių modifikuotų makrofagų, kurie tampa kietu dariniu, kuris šiuo atveju trukdė atsimerkti.

Granuloma yra šalinama chirurginiu būdu. Taigi, vyrui teko gultis ant operacinio stalo ir chirurgai ėmė ieškoti granulomos. Tačiau jie surado ne tik ją, bet ir jos sukėlėjus – porą žuvies kaulų.

Gydytojai negalėjo patikėti savo akimis – vyro akyje buvo du ilgi žuvies kaulai. Jie buvo pašalinti ir su laiku vyras visiškai atsigavo. Ši trauma nepaveikė jo regos ar akies voko funkcijos.

Gydytojus labiausiai nustebino tai, kad vyras nežinojo apie akyje ilgiau nei mėnesį esančius žuvies kaulus. Tačiau po susidūrimo su žuvimis Raudonojoje jūroje vyras jautė tik skausmą – žuvies kaulai iš jo akies nekyšojo. Savaime aišku, prasidėjo uždegimas, kuris ir sutrikdė akies voko funkciją.