Iš tiesų „Veneros duobutes“ turi ir dažnas vyras, tačiau jos kažkodėl laikomos būtent moters kūno grožio dalimi. Tai – du taškai virš kryžkaulio bei klubakaulių sąnarių, kuriuose trumpi raiščiai jungia odą su skeletu. Paprastai tariant, tos duobutės matomos todėl, kad tose vietose dėl minėtų raiščių nesikaupia riebalai – jiems čia nėra vietos. Tiesa, tuos raiščius turi visi, bet kartais „Veneros duobutės“ tiesiog nėra pastebimos.

Venera – romėnų meilės, aistros ir sodų deivė, grožio idealas. Būtent dėl to tos duobutės taip ir pavadintos, tačiau dabar ne vienas skaitytojas čiupinėja savo nugarą – ir vyrai jas turi. Tai kodėl jos priskirtos būtent moterų kūno formoms?

Na, visų pirma, dėl to, kad moterų kūnas dažnai vertintas dėl savo linijų ir apvalumų. Tuo tarpu vyriškas kūnas vertintas pagal raumenis, stiprias, griežtas veido linijas, ūgį.

Antroji priežastis – moterų „Veneros duobutės“ įprastai yra ryškesnės. Taip yra dėl to, kad moteriškas kūnas žemiau juosmens aktyviau kaupia riebalus. Kuo storesnis riebalų sluoksnis, tuo gilesnės šios duobutės atrodo. Na, bent jau iki tam tikros ribos.

O anatominė duobučių paskirtis greičiausiai yra labai paprasta – tai yra pora iš daugelio taškų, kuriuose užfiksuota mūsų odos padėtis griaučių atžvilgiu. Oda nėra atskiras apvalkalas – ji turi būti pritvirtinta prie mūsų kūno karkaso. Ir „Veneros duobutės“ yra viena iš tokių vietų.

Įdomu tai, kad antrajame XXI amžiaus dešimtmetyje moterys „Veneros duobutes“ ėmė puošti juvelyriniais dirbiniais – mažyčiais auskarais (jei juos taip galima pavadinti), kurie kartais ir dabar pastebimi paplūdimiuose.