Kas gi tas Williamas Gerstenmaieris?

Williamas Gerstenmaieris NASA išdirbo 40 metų ir pastaruosius 14 metų jis buvo žmogiškųjų tyrinėjimų ir operacijų vadovas.

Šis ekspertas yra dirbęs prie praktiškai visų programų, pradedant nuo „Space Shuttle“ ir baigiant Tarptautinės kosminės stoties (TKS), susijusių su žmonių siuntimu į kosmosą.

Manoma, kad Williamas Gerstenmaieris šioje srityje yra vienas geriausių specialistų visame pasaulyje.

Ir dabar milžinišką patirtį turintis specialistas pradėjo darbuotis „SpaceX“ kompanijoje. Naujasis jo darbas bus ekspertinio pobūdžio ir Williamas pagelbės savo patarimais inžinerijos komandai bei tuo pačiu „SpaceX“ misijų viceprezidentui Hansui Koenigsmannui.

Williamo įsiliejimas į „SpaceX“ komandą yra tiesiog tobulas. Prieš mėnesį „SpaceX“ labai sėkmingai atliko paskutinį „Crew Dragon“ bandymą ir dabar labai intensyviai ruošiasi pirmajam astronautų paleidimui į kosmosą.

Williamas Gerstenmaieris

Tokio specialisto perėjimas iš NASA į privatų verslą kai kuriuos galėtų nustebinti, bet tai yra labai logiškas Williamo sprendimas.

Po to, kai praėjusių metų liepos mėnesį Williamą iš darbo atleido NASA vadovas Jimas Bridestineas, kaltindamas Williamą per lėtai dirbančiu žmonių sugrąžinimo į Mėnulį srityje, Williamas pradėjo dairytis į privatų sektoriuje. Ir „SpaceX“ tikrai neatsisakė žmogaus su tokia patirtimi.

Tikėtina, kad naujoji veikla Williamui Gerstenmaieriui padės užmiršti likusį atleidimo iš NASA kartėlį – juk po atiduotų 40 savo gyvenimo metų daugelis tikėtųsi kiek šiltesnio atsisveikinimo. Juolab, kad laukia daug darbo: reikės „SpaceX“ sukurtoje „Crew Dragon“ kapsulėje į Tarptautinę kosminę stotį nugabenti du astronautus ir vėliau su ta pačia kapsule juos sugrąžinti į Žemę.

Ši misija JAV yra gyvybiškai svarbi, nes tai būtų pirmasis žmonių skrydis į kosmosą iš JAV teritorijos nuo 2011 metų.