Tačiau nors viso pasaulio mikrobiologai virusą naudoja bandydami sukurti vakciną, daugelis iš mūsų, iš tikrųjų nematėme, kaip atrodo šis naujasis koronavirusas, rašo sciencealert.com.

JAV Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto Uolėtųjų kalnų laboratorijos mokslininkai visai neseniai paviešino skenuojančio transmisinio elektroninio mikroskopo padarytas koronaviruso nuotraukas. O jos iš tiesų visai estetiškos.

Nuotraukose matote skenuojančio mikroskopo užfiksuotas ir mokslininkų „nuspalvintas“ nuotraukas, kuriose yra matomas iš paciento, gydomo JAV teritorijoje, gautas COVID-19 virrusas. Viruso dalelės nuspalvintos geltonai. Ląstelės, kurioje jis ką tik dauginosi ir dabar išlindo, paviršius – mėlyna ir rožine spalvomis.

Taip per mirkoskopą atrodo naujasis koronavirusas

Virusą mikroskopiniam tyrimui pateikė Uolėtųjų kalnų laboratorijos tyrėja Emmie de Wit, nufotografavo mikroskopuotoja Elizabeth Fischer. Vaizdus nuspalvino laboratorijos vizualinių medicininių menų skyrius.

Visas viruso nuotraukas galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)