Sausio mėnesio pradžioje jie paskelbė pranešimą, kuriame išsamiai aprašė, kaip 15 000 metų senumo lede aptiko 28 naujas virusų grupes. Mokslininkai perspėjo, kad dėl klimato pokyčių senovės virusai gali tapti ir šiuolaikinio pasaulio problema, rašo futurism.com.

Komanda gręžė 50 metrų žemyn į ledyną, kad paimtų dvi ledo šerdes. Joms buvo atliktas trijų pakopų dezaktyvavimo protokolo veiksmai.

Norėdami nustatyti mėginiuose esančiu mikrobus, tyrėjai naudojo mikrobiologijos metodus.

Šie metodai atskleidė 33 virusų grupes, įskaitant, ir 28 senovinius virusus, kurių mokslininkai dar niekada nebuvo matę.

Paviešintame dokumente tyrėjų komanda pabrėžė, kad klimato pokyčiai dabar kelia grėsmę tiek mūsų gebėjimui išsamiai kataloguoti tas mažas gyvybės formas, tiek mūsų sugebėjimui išlikti saugiems nuo jų sukeliamų pavojingų.

„Mažiausias galima blogis yra tai, kad prarasime mikrobų ir virusų archyvus, iš kurių galėtume sužinoti daugiau apie praeities Žemės klimato režimus. Tačiau blogiausiu atveju šis ledo tirpsmas gali išleisti patogenus į aplinką“, – rašė jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)