Egzistuoja keli pagrindiniai suvirinimo metodai: elektrinis, cheminis ir mechaninis. Elektrinis suvirinimas yra naudojamas plačiausiai ir daugeliui yra gerai pažįstamas bent jau iš matymo – metalinės detalės yra tiesiog sulydomos viena su kita naudojant žemos įtampos galingą elektros srovę. Cheminis suvirinimas taip pat metalus sulydo, suformuodamas nuolatinę jungtį, tačiau tam pasitelkiamos cheminės medžiagos. Galiausiai, egzistuoja ir mechaninis suvirinimas, kuomet metalai tiesiog deformuojami taip, kad susikabintų tarsi skirtingų rankų pirštai.

Detonacinis arba sprogdinamasis suvirinimas yra viena iš mechaninio suvirinimo rūšių. Kita – trintinis suvirinimas. Paprastai kalbant, tarp dviejų metalinių detalių sukuriama trintis (viena detalė yra sukama dideliu greičiu arba vibruojama pirmyn-atgal). Dėl trinties metalų sąlyčio zonoje pakyla temperatūrą ir metalas tampa plastišku. Besisukanti arba vibruojanti dalis, vaizdžiai tariant, tą suminkštėjusį metalą sumaišo ir taip sukuriama itin tvirta mechaninė jungtis. Žinoma, didžiausią tvirtumą ji pasiekia kai atvėsta, nes ta jungtis vėsdama traukiasi.

Trintinis suvirinimas turi daugybę privalumų. Visų pirma, karštis paveikia tik labai mažą metalo plotą, todėl detalės neišsikraipo. Kita vertus, tuo pačiu pasiekiamas didelis jungties plotas, kai elektrinis suvirinimas leistų suvirinti tik perimetro siūlę. Trintis taip pat efektyviai pašalina nešvarumus, rūdis ar net dažus. Trintinis suvirinimas taip pat yra šiek tiek greitesnis, tačiau didžiausias privalumas –gebėjimas sujungti įprastai nesuderinamus metalus.

Erdvėlaiviai, palydovai, branduoliniai reaktoriai ir kiti aukštųjų technologijų objektai savo konstrukcijoje dažnai turi ir aliuminio, ir plieno. Šias detales galima sutvirtinti varžtais ar kitais tvirtinimo elementais, tačiau trintinis suvirinimas tam taip pat puikiai tinka. Suvirinimo metu pasiekiama temperatūra metalus paverčia plastiškais, bet jų neišlydo, todėl nesvarbu, kad metalai nėra suderinami. Taip įmanoma sujungti net ir plastikus bei metalus.

Tačiau trintinis suvirinimas neišvengiamai turi ir trūkumų. Trintinio suvirinimo įranga turi būti pakankamai galinga, todėl yra brangi. Trintiniam suvirinimui taip pat reikia šiek tiek daugiau vietos nei įprastam. Galiausiai, nors šios jungtys yra labai tvirtos, papildomai apdorojamos jos silpnėja, ypač jei taip suvirinti nesuderinami metalai.