Nėštumo laikotarpiu per placentą vyksta ląstelių mainai tarp motinos ir vaiko. Tyrimai parodė, kad maždaug 80 proc. ką tik berniuko susilaukusių moterų kūne būna iš vaiko gautų ląstelių, turinčių vyriškas Y chromosomas.

Dauguma tokių ląstelių atsiduria motinos kraujyje ir yra per kelias valandas sunaikinamos imuninės sistemos. Tačiau kai kurios kamieninės ląstelės patenka į motinos audinius, auga ir tampa neatskiriama kūno dalimi.

Kūdikio kūne taip pat gali būti iš motinos per placentą gautų ląstelių. Todėl visi mes turime kelių šeimos kartų ląstelių. Su žmonėmis atlikti tyrimai ir eksperimentai su žiurkėmis parodė, kad motinos kepenyse, inkstuose ir skydliaukėje gali būti kūdikio ląstelių. Šios ląstelės atlieka tokias pačias funkcijas kaip analogiškos pačios motinos ląstelės. Mokslininkai teigia, kad kamieninės ląstelės per placentą pasiekia pažeistus organus, o ten jos išsivysto į tokio tipo ląsteles, kurių reikia nesveikam organui gydyti.

Deja, tarp kūdikio ir motinos vykstantys ląstelių mainai taip pat gali sukelti autoimunines ligas, jei motinos imuninė sistema ima pulti svetimas ląsteles. Mokslininkai ištyrė 20 moterų, kurios susilaukė sūnų. 12 iš 20 buvo diagnozuotas skydliaukės veiklos sutrikimas, nes šioje liaukoje buvo vyriškų ląstelių. Aštuonių moterų, kurių skydliaukė buvo sveika, kūnuose vyriškų ląstelių nerasta.