Kaip praneša gismeteo.lt, šiais metais astronomai prognozuoja, jog per valandą bus galima išvysti nuo 60 iki 120 meteorų, bet viskas priklauso nuo vietos, nuo oro sąlygų ir pan.

„Nepaisant to, kad šis meteorų srautas yra aktyvus maždaug dvi savaites, pats intensyviausias jis būna tik per patį piką.

Piko naktį Žemė skrieja per tankiausią asteroido 2003 EH1 orbitos dalį. Šiais metais meteorų srauto pikas vyks naktį iš sausio 3 į 4. Praėjusiais metais šio lietaus metu per valandą danguje pasirodydavo tarp 50 ir 100 krentančių žvaigždžių“, – rašoma portale gismeteo.lt.

Teigiama, kad šį meteorų lietų geriausia stebėti po vidurnakčio ir prieš aušrą – kai dangus yra pats tamsiausias.

Tačiau ar šiąnakt lietuviams pavyks stebėti dangų? „Gerų naujienų mažai. Iš penktadienio į šeštadienį per šalį keliaus krituliai: lietus, kai kur šlapdriba. Visgi, vietomis gali būti ir pragiedrulių, tad jei suspėsite į tą langą žvilgtelti, galbūt pavyks pamatyti bent vieną kitą meteorą“, – rašoma portale gismeteo.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)