Šiam įrankiui duotas ir labai tinkantis pavadinimas: „Juodosios skylės susidūrimo skaičiuoklė“. Ji nustato, kiek juodoji skylė išsiplėstų ir kiek energijos ji išleistų, jei absorbuotų Žemę ar bet kurį kitą objektą – skaičiuoklė yra visiškai pritaikoma, praneša Space.com. Jei smalsu, patys galite išbandyti šią skaičiuoklę:

Black Hole Collision Calculator




Šį makabrišką, tačiau įdomų įrankį sukūrė fizikas Álvaro Díez. Pats įrankis yra patalpintas skaičiuotuvų duomenų bazės projekte „Omni Calculator“.

Remiantis fiziko sukurtos skaičiuoklės skaičiavimais, Žemę prarijusi juodoji skylė išleistų maždaug 55 kvintilijonus kartų didesnį energijos kiekį, nei yra kasmetinis planetos sunaudojamas energijos kiekis.

Bet net ir toks mums destruktyvus įvykis juodajai skylei būtų tik lengvas užkandis – supermasyvios juodosios skylės horizontas išsiplėstų sąlyginai nedaug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)