Dabar Kinijos Mėnulio tyrimams skirta programa paviešino naują medžiagos nuotrauką, kuri suteikia daugiau informacijos apie tai, kas galėtų būti ta keistoji medžiaga, rašo futurisim.com.

Kaip teigia ekspertai, labiausiai tikėtina, kad ši medžiaga – tamsus stiklas, susiformavęs po stipraus smūgio. Tokią pačią medžiagą per savo misiją atrado ir „Apollo 17“ astronautai, skelbia space.com.

Stiprūs meteorito smūgiai sugeba taip stipriai suspausti mineralus, kad jie suformuoja žvilgantį stiklą, laužiantį šviesos spindulius neįprastais būdais.

„Kol kas geriausiai žinome tai, kad ši medžiaga yra tamsi. Panašu, kad tarp tamsios medžiagos yra ir šviesios medžiagos pėdsakų, tačiau gali būti, kad tai tik nuo nuo lygaus paviršiaus atsispindinti šviesa“, – sakė NASA postdoktorantūros programos narys ir Goddardo kosminių skrydžių centro darbuotojas Danas Moratry.

„Yutu-2“ prie šios keistos medžiagos priartėjo tik dabar, nes medžiaga buvo kraterio apačioje.

Greitai „Yutu-2“ turėtų pabusti iš dvi savaites trukusio miego. Tikimasi, kad tada gausime daugiau informacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)