„Geomiq“ - tai gamybos kompanija, užsiimanti CNC pjovimu, plastikinių ir metalinių detalių gamyba. Šiai įmonei dirba daugiau nei 1200 inžinierių, įvairūs prototipai ir detalės gaminamos aviacijos, automobilių, laivų, elektronikos ir robotikos pramonėms. Tai yra didelė įmonė, kuri šiuo metu vienam klientui padeda kurti naują robotų liniją. Ir jai reikia veido.

„Geomiq“ nori surasti žmogaus veidą, kuris idealiai tiktų namuose dirbantiems robotams-pagalbininkams ir sutinka už tai sumokėti. Kodėl? Nes robotas su žmogaus veidu bet kuriuo atveju bus į ką nors panašus. Tas „kas nors“ vėliau gali labai įsižeisti ir pareikalauti pinigų. Dabar robotų gamintojai su tokia problema susiduria retai, nes patys robotai taip stipriai neišgarsėja, o humanoidų veidai beveik neturi jokių bruožų. Tačiau „Geomiq“ klientas nori kurti robotus, kurie būtų panašūs į žmones - netobuli veidai atrodo geriau.

Taigi, „Geomiq“ norėtų už 125 tūkstančius dolerių nusipirkti teisę naudoti jūsų veidą. Tam reikės jūsų nuotraukos, kurią galite siųsti paštu faces@geomiq.com. Tiesa, yra viena problema - niekas nežino, kas jūsų veidą panaudos.

„Geomiq“ robotų negamins - tik kuria jiems komponentus. Kas juos kuria? Tai laikoma paslaptyje. Klientas - tai privati kompanija, į kurią investavo iš Šanchajaus verslininkai. Manoma, kad robotai bus gaminami nuo kitų metų.

Tas paslaptingas „Geomiq“ klientas gamins senoliams padedančius draugiškus namų robotus - „virtualius draugus“, kaip teigia paslaptingi verslininkai. Jie taip pat teigia, kad slaptumas reikalingas tik dabar, tačiau vėliau pasirodę robotai tikrai sukels didelį šurmulį ir visos kortos bus atvertos. Aišku, siųsti savo veido nuotraukas paslaptingiems kinams, tikintis laimėti 125 tūkstančius ir tuo pačiu prarasti teises į savo veidą nėra pati maloniausia mintis, bet nemažai žmonių tikrai susivilios.

„Geomiq“ yra gerai žinoma didelė kompanija. Jos vardas kelia pasitikėjimą. Tačiau pasiūlymą kompanijos bloge perskaitę žmonės ėmė abejoti jo rimtumu - galbūt 125 tūkstančiai dolerių tėra morka prieš asilo nosį, kad žmonės siųstų savo nuotraukas dirbtinio intelekto mokymams? „Geomiq“ teigia, kad dalyvauja robotų kūrime, o atrinktas žmogus sužinos daugiau detalių.

Galiausiai, svarbu paminėti, ką reiškia teisių į savo veidą pardavimas. Tai reiškia, kad niekada daugiau negalėsite savo veido panaudoti reklamoms ar jokioms marketingo kampanijoms apskritai. Jei įmonė, kurioje dirbate, norės bendros nuotraukos savo „Facebook“ puslapiui, jums teks atsiklausti savo veido savininkų, ar galite joje būti. Tiesą sakant, net savo socialinius tinklus turėsite valdyti atsargiau. Viena vertus, jūsų veido vaizdas daugiau jums nebepriklausys. Bet, kita vertus, juk ir taip nenorėtumėte būti supainiotas su robotu.