Didžiausia Paukščių Tako palydovinė galaktika, Didysis Magelano debesis, ne išimtis, bet iki šiol buvo žinomas tik vienas jo palydovas – Mažasis Magelano debesis.

Dabar pristatyti skaitmeniniai modeliai, rodantys, kad neseniai atrastos Kilio bei Krosnies ir dar keturios ultra-blausios nykštukinės galaktikos kadaise buvo Didžiojo Magelano debesies palydovės. Šios galaktikos yra palyginus netoli Didžiojo Magelano debesies, bet tai dar neįrodo jų sąsajų. Skaitmeniniu modeliu parodyta, kaip vystosi palydovinių galaktikų populiacija, motininei galaktiktai krentant į didesnės kaimynės gravitacinį potencialą.

Nustatyta, kad didesnioji galaktika – Paukščių Takas – atplėšia palydoves, o jų greičiai ir padėtys gerai atitinka stebimų šalia Didžiojo Magelano debesies esančių galaktikų savybes.

Taip pat modelis prognozuoja, kad Didysis Magelano debesis turėjo turėti 5-10 palydovinių galaktikų; šis skaičius puikiai dera su septyniomis atrastomis. Taip pat stebėjimus atitinka ir regimosios bei tamsiosios materijos santykiai modelinėse palydovinėse galaktikose bei mažas ultra-blausių palydovių tankis. Paukščių Tako palydovės neturėtų būti tokios retos, nes jas veikia silpnesnės potvyninės jėgos, nei gerokai arčiau prie Didžiojo Magelano debesies esančias jo palydoves.