Tai – Igorio Stečkino (Игорь Яковлевич Стечкин) kūrinys. Šis revolveris sveria 880 gramus, turi dvigubą gaiduko mechanizmą (veikia tarsi pusiau automatinis pistoletas, nereikia kaskart prieš šūvį patraukti gaiduko) ir yra naudojamas nuo 2002 metų. Tiesa, retai – efektyvus OC-38 revolverio veikimo nuotolis yra tik 50 metrų, o dėtuvėje telpa tik 5 šoviniai.

Didžiausias OC-38 privalumas – itin tylus veikimas. OC-38 šūvio garsas panašus į revolverio be jokių šovinių kliksėjimą. Tačiau tai yra ne paties revolverio, o jam skirtų šovinių nuopelnas. OC-38 naudoja 7,62 × 42 mm SP-4 amuniciją. Šie šoviniai yra skirti tyliam šaudymui - išsiplėtusios dujos, kurios išstumia kulką link taikinio, yra sulaikomos tūtelės viduje. Tai šiek tiek sutrumpina efektyvų šūvio nuotolį, nes speciali pertvara, kuri veikia tarsi kulkos stūmoklis, neleidžia dujoms pasiekti revolverio vamzdžio. Todėl OC-38 naudojamas pakankamai retai.

OC-38 nėra vienintelis ar pirmasis tylus revolveris. Panašaus veikimo principo šoviniai naudoti ir kai kuriuose amerikietiškuose revolveriuose. Tačiau tylus veikimas nėra vienintelė OC-38 keistenybė. Jis turi ir integruotą lazerinį taikiklį - tai yra labai retas revolverių priedas. Jis naudoja tris nedideles baterijas. Lazerinis taikiklis turėtų padėti pagerinti taiklumą, tačiau OC-38 turi labai trumpą vamzdį ir apskritai nėra labai taiklus ginklas.

Dar įdomiau tai, kad tas lazeris yra sumontuotas šiek tiek virš būgno sukimosi ašies – tai yra, ten, kur įprastai būtų revolverio vamzdis. Taip yra dėl to, kad OC-38 šaudo iš apatinio dėtuvės lizdo. Žemai sumontuotas vamzdis nukreipia visą atatrankos jėgą tiesiai į ranką, todėl ginklas yra stabilesni ir juo galima šaudyti greičiau. Vėlgi, būgne telpa tik 5 šoviniai.

OC-38 revolverius naudoja Rusijos ir Sirijos specialiosios tarnybos.