Elektrinės transporto priemonės vis labiau populiarėja. Tai skatina ir ekologiniai įsitikinimai, dinaminės elektromobilių savybės, galbūt ir šiokios-tokios mados. Visi šie faktoriai neveikia karinių mašinų, bet vis tiek manoma, kad ateities tankai bus elektrifikuoti. Kodėl? Kokia nauda iš elektrinio tanko?

Tai - tiekimas. Viena JAV sausumos pajėgų šarvuotoji divizija judėdama per dieną gali sunaudoti beveik 2 milijonus litrų degalų. Tie degalai divizijas pasiekia sunkvežimiais, kurie keliauja iš uostų į atsargų centrus. Reikalus dar labiau apsunkina skirtingus degalus deginanti technika. Visa tai yra tiesiog didžiulis logistikos košmaras. Efektyvų degalų pristatymą nėra lengva pasiekti ir taikos metu, o ką jau kalbėti apie kokį karštą karinio konflikto židinį.

The Driven, Australijos elektromobilių portalas, svarsto, kad dalinė ar pilna karinių mašinų elektrifikacija turėtų didelės naudos. Visų pirma, palengvėtų logistika - nebereikėtų ilgais atstumais pervežinėti milžiniško kiekio degalų. Tai pagerintų saugumą ir pajėgų pažeidžiamumą. Dabar prieš konvojus nukreiptos atakos gali iš rikiuotės išvesti didelę divizijos dalį. Galiausiai, modulinės elektroninės sistemos leistų greičiau ir paprasčiau atnaujinti karinę techniką - seną baterijos modulį ar variklį reikėtų pakeisti nauju ir pati mašina atitiktų naujus standartus.

Žinoma, didysis iššūkis tuomet būtų energijos gamyba. Visada galima pasitelkti dyzelinius generatorius, tačiau juk visas idėjos tikslas yra išvengti atvežtinio kuro naudojimo. Todėl greičiausiai tektų svarstyti mažo mobilaus branduolinio reaktoriaus galimybę. Jis kartu su modulinėmis baterijomis padėtų daliniams veikti nepriklausomai nuo tiekimo linijų, o tai pagerintų efektyvumą ir saugumą.

Taigi, elektriniai tankai turi savų privalumų ir ateityje tikrai bus įmanomi. Tačiau prieš tai greičiausiai atsiras mobilios elektros energijos jėgainės ir saugesnės baterijos.