JAV oro pajėgų lakūnai, žinomi kaip uraganų medžiotojai, vykdo reguliarias žvalgybines misijas į „Dorianą“, kuris sustiprėjo iki 5 kategorijos uragano ankstyvą sekmadienį.

Sekmadienį pro akį kartu su JAV oro pajėgų 53-ojo oro pajėgų žvalgybos eskadronu skrido ir meteorologas Garrettas Blackas. Jo padaryta nuotrauka leidžia pažvelgti į destruktyvią audrą.


Nacionalinio uragano centro vaizdo įraše rodoma, kaip lėktuvas skrido per debesį.


Nuotraukoje ir vaizdo įraše matomos vertikalios stori grėsmingi debesys meteorologams žinomi kaip „stadiono efektas“ – ypač galingos audros ženklas.

Žmonės šiaurinėse Bahamų salose sekmadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbė vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose matyti smarkios liūtys, vėjai ir potvyniai, niokojantys Abako salas.


DELFI primena, kad audra nusitaikiusi į Floridos, Džordžijos, Pietų Karolinos ir Šiaurės Karolinos pakrantės. Dalis šių valstijų gyventojų evakuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)