Kaip skelbia CNN, paaukoti vaikai buvo nuo 4 iki 12 metų amžiaus. Taip pat buvo rasti ir 40 karių palaikų. Jie buvo paaukoti XIII – XV amžiuose, teigiama Peru valstybinės žiniasklaidos agentūros „Andina“ vaizdo įraše.

Archeologai sako, kad vaikai buvo paaukoti Čimų dievams, bandant nutraukti stichines nelaimes, susijusias su El Ninjo reiškiniu.

Tarp 1200 ir 1450 metų buvo įvykdyti 4 masiniai aukojimai: 3 iš jų buvo aukojami vaikai, o paskutinėje – gyvūnai.

Tai yra trečiasis tokio tipo radinys Pampa La Cruz mieste, archeologinėje vietoje Huanchaco-La Libertad mieste. Tai turistų lankoma pakrantė į šiaurę nuo Limos.

„Tai didžiausia radimvietė, kurioje rasti paaukotų vaikų palaikai“, – antradienį AFP sakė vyriausiasis archeologas Ferenas Castillo.

„Jie buvo paaukoti tam, kad nuramintų vadinamąjį El Nino reiškinį“, teigia archeologas ir aiškina, jog ženklai rodo, kad visi vaikai buvo nužudyti per drėgną orą. Mokslininkas taip pat neatmeta galimybės, kad rastų kūnų kiekis dar gali išaugti.

„Tai nekontroliuojamas dalykas, šis atvejis su vaikais. Kur kasame, ten randame vis kitą“, – sakė F.Castillo. Vaikų palaikai buvo atsukti veidu į jūrą. Ant kai kurių dar išlikusi oda ir plaukai.

Skelbiama, kad tiek vaikų, tiek gyvūnų skeleto liekanose yra krūtinkaulio įpjovimų ir šonkaulių išnirimo įrodymų.

Pirmieji vaikų kūnai netoliese esančiame Pampa la Cruz miestelyje buvo atkasti 2018 m. birželio mėn., tąkart jų aptikta 56.

Čimu civilizacija gyveno šiauriniame Peru, kol jie nebuvo užkariauti inkų. Ši civilizacija pastatė Čan Čaną, didžiausią ikikolumbinių laikų miestą Amerikose. Ši civilizacija gyvavo nuo X a. iki 1470 m. dabartinės Peru šiaurinėje pakrantėje, Sečūros dykumoje, tačiau vėliau juos nukariavo Inkai. Iki Inkų imperijos susikūrimo (1438 m.) buvo sukūrę didžiausią ir stipriausią valstybę Peru teritorijoje – Čimorą. 1465–1470 m. Čimu imperiją nukariavo inkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)