Kakute – tai ypatingas žiedas su vienu ar keliais spygliais. Kakute įprastai buvo gaminami iš metalo, kiek rečiau – iš kietos medienos. Žinoma, kaip jau supratote, tai yra slaptas ginklas.

Kakute kariai, ypač kunoiči damos, dėvėdavo ant vidurinio piršto. Norint paslėpti spyglius, juos buvo galima atsukti į vidinę delno pusę. Taip šį ginklą buvo galima ir naudoti, smugiuojant delnu ar smeigiant dyglius į kaklo arterijas. Į delno pusę pasukta kakute taip pat padėdavo kopti sienomis ir medžiais.

Tuo tarpu pasukus dyglius į išorę kakute tapdavo veiksmingu kastetu, leidžiančiu suduoti potencialiai mirtinus smūgius į žmogaus galvą ir akis. Šie dygliai taip pat leido sulaikyti priešininką - suleisti giliai į odą jie neleisdavo grumtis ir bandyti pabėgti. Galiausiai, šie žiedai taip pat padėdavo surišti priešininką taip, kad jam pasprukti būtų tiesiog neįmanoma.

Beje, didelių įgūdžių norint naudoti kakute nereikėjo. Dažnai spygliai būdavo pamirkomi į nuodus. Taip net menkiausias sužeidimas galėjo tapti mirtinu. Žinoma, svarbiausia būdavo nesusižeisti patiems. Kakute tapdavo pavojingu ginklu savo naudotojui, nes atgal pasukti dygliai dažnai būdavo slepiami delne. Kita vertus, jie retai būdavo labai aštrūs.

Kakute nebuvo plačiai naudojamas ginklas. Norint jį panaudoti reikėdavo priartėti prie priešo, o tai yra gana sunku ir pavojinga. Kakute buvo slaptų operacijų įrankis, todėl šį žiedą ir naudojo nindzės, ypač moterys. Tiksliai nėra žinoma, kada kakute pradėtas naudoti. Visgi, kunoiči moterys pasirodė maždaug 17 amžiuje, todėl tikėtina, kad kakute buvo sukurta maždaug tuo metu.