„Ūkininkai dirbo laukuose, kai išgirdo neįprastą, viską apimantį garsą“, – laikraščiui „Times of India“ apie praėjusios savaitės įvykius pasakojo rajono valdžios atstovas Kapilas Ashokas.

„Kai jie ėmė ieškoti garso šaltinio, pastebėjo laukuose gulintį objektą. Nuo smūgio jis giliai įsirausė į žemę“, – sakė K. Ashoka, raportuoja theindependent.co.uk.

Objektas buvo apibūdintas kaip šviesiai rudos spalvos, šiek tiek blizgantis ir sveriantis apie 15 kg. Buvo pranešta, kad jis pasižymi stipriomis magnetinėmis savybėmis.

Vėliau Mahadeva kaimo gyventojai iš 150 cm gylio duobės iškasė kosminę uolą.

Meteoras

K. Ashokas Indijos spaudos fondui sakė, kad radinys atrodo kaip uola „bet blizga kur kas labiau nei turėtų blizgėti nepoliruotas akmuo“. Manoma, kad objektas – meteoritas.

Iš pradžių objektas bus laikomas Biharo muziejuje, bet vėliau bus perkeltas į Šrikrišnos mokslo centrą Patnos mieste, kur jį ištirs ekspertai. Meteorai yra dulkių ir uolienų dalelės, kurios patekusios į Žemės atmosferą, dažniausiai sudega.

Meteoritai – tai meteorai, kurie išgyvena skrydį per atmosferą ir nukrenta ant Žemės paviršiaus. Šie kosminiai kūnai mokslininkams naudingi tuo, kad gali padėti tyrinėti Saulės sistemos istoriją.
Indijos Tamil Nadu valstija teigia, kad meteoritas užmušė autobuso vairuotoją ir sužeidė dar tris žmones. Nors Indijos mokslininkai šį regionų valdžios institucijų teiginį palaiko, NASA mokslininkai į tokį teiginį žiūri kritiškai.

Čeliabinsko meteoras

Kai 2013 m. danguje virš Rusijos miesto Čeliabinsko sprogo meteoras, buvo sužeista beveik 1100 žmonių. Meteoras suskilo į dalis prieš tai, kai įsirėžė į žemę, tačiau sprogimo banga padarė žalą pastatams ir nubloškė žmones per kambarius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)