Daugiau nei milijonas žmonių paspaudė „dalyvausiu“ mygtuką „Facebook“ renginyje „Žygiuokime į „Area 51”, jie mūsų visų negali sustabdyti“, o dar daugiau nei milijonas paspaudė, kad renginys juos domina. Renginio dalyviai grasina įsiveržti į slaptą Nevados karinę bazę, kurioje jų nuomone yra laikomi ateiviai. Bazės šturmas turėtų prasidėti rugsėjo 20 dieną. Renginio puslapį rasite čia.

Ateiviai, slapta karinė bazė ir paprastų piliečių organizuojamas šturmas, norint išvysti ateivius – istorija skamba absurdiškai, tačiau JAV valdžia yra sunerimusi. „Mes esame pasirengę apsaugoti Ameriką ir jos turtą“, – kalbėdama apie šį „Facebook“ renginį sakė karinių oro pajėgų atstovė spaudai Laura McAndrews.

Savo ruožtu „Facebook“ vartotojas Jackson Barnes, kuris ir yra šio renginio organizatorius, parašė, kad visas šis sumanymas tėra pokštas. „Sveiki, JAV vyriausybe. Čia tik pokštas, aš iš tiesų neplanuoju įvykdyti šį planą.

Tik pamaniau, kad būtų juokinga surinkti daug „patinka“ internete. Aš nesu atsakingas už tai, jei žmonės iš tiesų sugalvos įšturmuoti „Area 51”, – renginio puslapyje rašė J. Barnes.


Tačiau karinės oro pajėgos čia nemato nieko juokingo. „Area 51” yra JAV karinių oro pajėgų apmokymų centras. Mes raginame žmonės neiti į teritoriją, kurioje yra apmokomi ginkluoti JAV kariai“, – sakė atstovė spaudai.

Nenuostabu, kad JAV karinės oro pajėgos liko nepatenkintos – šis renginys žaibiškai tapo populiariausiu renginiu „Facebook“ istorijoje, o sąmokslo teoretikų, kurie daugybę metų bandė rasti šią bazę, yra šimtai.

Masinį susidomėjimą sukėlęs „Facebook“ renginys davė peno internetinių memų kūrėjams. Šiuo metu sunku apsilankyti tokiuose puslapiuose kaip „Reddit“ ar „9Gag” ir nepamatyti memų apie „Area 51” šturmą. Ar šturmas tikrai gali įvykti? Tikriausiai ne, bet kol JAV valdžia sunerimusi, piliečiai smaginasi.


Šis šturmas nepraspruko ir pro lietuvių akis. Pavyzdžiui, savo „Facebook“ paskyroje „Tele2” komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas juokais ragina ir kitus lietuvius sudalyvauti renginyje ir atsiųsti nuotrauką su ateiviais.

Neva slepia informaciją apie ateivius

Kai kurie sąmokslo teorijų mėgėjai įsitikinę, kad JAV vyriausybė turi informacijos apie ateivius ir NSO. Esą vyriausybė šią informaciją slepia nuo piliečių.

Sąmokslo teorijų kūrėjams ši vietovė yra itin svarbi, mat net iki 2013 metų JAV vyriausybė apskritai neigė tokios karinės bazės egzistavimą, nepaisydama, kad bazė jau daugybę metų buvo tapusi popkultūros dalimi.

Kadangi JAV vyriausybė šia tema yra linkusi tylėti, yra manančių, kad būtent „Area 51” saugo sudužusius NSO bei kitas ateivių technologijas, o gal ir net pačius ateivius – gyvus arba mirusius. Tokius teiginius ne kartą JAV vyriausybė išvadino pramanais.

Šios teorijos prasidėjo dar 1989 metais, kuomet vyras vardu Bob Lazar, duodamas interviu JAV televizijai, teigė, jog daugybę metų dirbo fiziku „Area 51” bazėje.

Jį neseniai buvo galima pamatyti komiko Joe Rogan tinklalaidėje. Taip pat „Netflix“ yra išleidęs dokumentinį filmą apie Bob Lazar. Būtent dėl to, spėja bbc.com, vėl atgijo susidomėjimas šia tema.

B. Lazar ne kartą teigė, kad jo darbas buvo išrinkti NSO ir, kad jam yra tekę skaityti vyriausybės slaptus dokumentus, kuriuose detaliai aprašoma ateivių veikla Žemėje.

Tačiau B. Lazar neturi jokių konkrečių įrodymų, kurie galėtų pagrįsti jo pasakojimus. Taip pat niekam dar nepavyko surasti dokumentų, kurie patvirtintų, kad B. Lazar iš tiesų studijavo fiziką universitete. Nepaisant to, jo pasakojimai ir užvirė visą šią košę.

Nepasitikėjimas JAV valdžia

B. Lazar ne vienas siekė šlovės pasakodamas neįtikėtinas istorijas apie „Area 51”. Panašūs faktai minimi ir Bruce Burgesso sukurtame dokumentiniame filme „Dreamland“. Į jį įtrauktame interviu 71-ų metų inžinierius pasakoja, kad šeštajame dešimtmetyje dirbo zonoje „Area 51“. Kalbėdamas apie savo darbą jis užsimena apie skraidančio disko modelį, pagamintą pagal sudužusio ateivių orlaivio disko pavyzdį ir naudotą JAV pilotų mokymuose. Buvęs inžinierius taip pat tikina dirbęs su nežemiškos kilmės objektu „J-Rod“, kurį apibūdino kaip telepatinį transliatorių.

2004 metais Danas Burischas (toks yra Dano Craino pseudonimas) tvirtino, kad zonoje „Area 51“ klonavo nežemiškos prigimties virusus. Vykdytas projektas, jo teigimu, taip pat buvo susijęs su objektu „J-Rod“. D. Burischo, kaip mokslininko, veikla kelia pagrįstų dvejonių, kadangi 1989 metais jis veikiausiai dirbo Las Vegase sąlyginai pirma laiko iš kalėjimo išleistų asmenų prižiūrėtoju ir tuo pačiu metu siekė daktaro laipsnio Niujorko valstijos universitete (SUNY).

„Po Vietnamo karo ir „Watergate“ skandalo piliečių pasitikėjimas JAV valdžia sumenko. Roswell ir „Area 51” tapo populiariais terminais, kai norima kalbėti apie vyriausybės dvigubus žaidimus“, – teigia knygos „NSO mitai ir mistika“ autorius Thomas Bullard.

Roswell yra vietovė Naujoje Meksikoje, kurioje manoma, kad 1947 metais sudužo NSO.

Kol kariuomenė tikino, kad tai tebuvo meteorologinis oro balionas, sąmokslo teoretikai plačiai paskleidė mintį, kad tai buvo NSO ir valdžia bando nuslėpti tiesą.

Devintajame dešimtmetyje kariuomenė visuomenei atskleidė, kad tai iš tiesų buvo oro balionas, skirtas stebėti ir tirti branduolinius bandymus. Ir nors JAV valdžia prisipažino, žmonės dar po šiai dienai mėgsta teigti, kad tai iš tiesų buvo NSO.

NSO manija užvaldė popkultūrą

Kaip minėta prieš tai, „Area 51” mitas tapo kertiniu JAV popkultūros akemeniu. Pavyzdžiui, filmas „Paul“ yra apie du komiksų mėgėjus, kurie keliauja per JAV ir ieško vietovių, kuriose esą žmonės matė NSO. Keliaudami jie sutinka ateivį, kurio vardas yra Paul. Filme pasakojama, kad Paul buvo laikomas „Area 51” ir iš jos paspruko.

Kitas dar geriau žinomas filmas apie „Area 51” yra „Nepriklausomybės diena“. Tikriausiai ne vienas lietuvis pamena, kad šį filmą rodė kone taip pat dažnai kaip ir per Kalėdas „Vienas namuose“. Šis 1996 metų filmas pasakoja istoriją, kaip grupelė žmonių susitinka „Area 51”, po to, kai Žemę užpuolė ateiviai. Pagrobę vieną iš ateivių, jie jį atgabena į „Area 51” ir ten sužino, kad valdžia informaciją apie ateivių egzistavimą slėpė nuo Roswell incidento laikų.

Sunku būtų nepaminėti ir kultinio serialo „X failai“. Šeštame serialo sezone FBI specialieji agentai Fox Mulder ir Dana Scully aplanko „Area 51” ir pamato keistą aparatą, kuris galėtų būti NSO.

Gillian Anderson, serialas "X failai"

Taip pat žaidimo kampanija „Midway Games“ 2005 metais išleido pirmo asmens šaudyklę pavadinimu „Area 51”. Nesunku atspėti, kad šaudoma į ateivius bei mutantą ateivį, kuris buvo sukurtas būtent mistika apgaubtoje bazėje.

Kur yra „Area 51”?

Bazė yra nutolusi apie 80 mylių nuo Las Vegaso, Nevados valstijoje. JAV vyriausybė šią bazę vadina Nevados bandymų ir mokymų centru. Šis centras priklauso JAV Edwards oro pajėgų bazei. Kaip ir daugybė kitų karinių bazių, ji yra slepiama nuo žmonių.

Jei tikrai „Facebook“ renginio dalyviai nuspręs šturmuoti bazę, jų laukia sudėtinga misija – ten draudžiama įžengti piliečiams be leidimo, o teritoriją saugo ginkluoti kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)