Gali būti, kad ją teks nuskraidinti į žemesnę orbitą, kad sudegtų atmosferoje, o galbūt pavyks perduoti privačiam kapitalui, kad ji taptų muziejumi ar turistų traukos objektu. Būtent pastarąjį TKS panaudojimą NASA planuoja pradėti jau nuo 2020 metų. Planuojama siūlyti po dvi trumpalaikes – iki mėnesio trukmės – privačias misijas per metus. Vienos misijos metu į TKS galėtų atkeliauti iki šešių turistų.

Kelionės kaina, aišku, didžiulė – 58 milijonai dolerių už pačią kelionę ir dar apie milijoną dolerių už mėnesio lankymąsi stotyje. Tiesa, šie turistai nebūtų pirmieji, lankęsi TKS – šio amžiaus pradžioje iki jos buvo nuskridę keli milijonieriai.

Toks TKS atvėrimas privačiam kapitalui būtų naudingas ne tik turtingiems žmonėms, norintiems naujų potyrių, bet ir kompanijoms, norinčioms vystyti savo kosmines technologijas. Tokie bandymai galėtų atpiginti privačių kosminių misijų kainą ir taip paversti kosmoso verslą pelningu. Tokiu atveju NASA tikisi sulaukti daugiau pasiūlymų perimti TKS valdymą po 2024 metų, nes toks stoties ateities scenarijus yra patrauklesnis, nei stoties sunaikinimas.