Pagal dabartinius NASA planus, žmonių sugrįžimo darbai prasidės nuo stoties statybų orbitoje aplink mūsų palydovą. Jie turėtų prasidėti 2022 metais. Nežinia, ar šiuos darbus pavyks paskubinti ir ar „Gateway“ (Vartų) stotis bus įrengta iki 2024-ųjų, bet su tinkamu nusiteikimu ir biudžetu tai gali būti visai įmanoma. Diena vėliau NASA administratorius Jimas Bridenstine`as pareiškė, kad šiam planui įgyvendinti būtinai reikia paspartinti raketos „Space Launch System“ (SLS) kūrimą. Šie darbai kol kas šiek tiek vėluoja ir NASA biudžete nėra pakankamai lėšų juos greitinti, bet biudžetas dar gali būti pakeistas.

Pirmasis SLS skrydis su astronautais numatytas tik 2022 metais. Kad galėtų saugiai nuskraidinti žmones į Mėnulį, SLS po bandomojo skrydžio turėtų kilti bent po du kartus per metus. Taip pat SLS gali tekti dedikuoti vien Mėnulio misijai, o kitas misijas skraidinti komercinėmis raketomis.

Kaip bebūtų, Bridenstine`as nusiteikęs optimistiškai ir teigia, kad žmones nusiųsti į Mėnulį 2024 metais tikrai įmanoma.

Jam pritaria ir „Lockheed Martin“ atstovai. Ši kompanija gamina „Orion“ įgulos kapsulę, kuri bus naudojama šioje misijoje. Jie teigia, kad naudodami „Orion“ kapsulės technologijas gana greitai galėtų sukurti ir Mėnulio nusileidimo modulį. Kiti kosmoso misijų ekspertai irgi palaiko tokį sprendimą, tačiau ragina nepamiršti, kad tikslui įgyvendinti reikės didelio susitelkimo iš NASA bei kitų JAV valdžios institucijų.