Viena iš tokių iniciatyvų – sparčiai populiarėjantis minimalizmas, kuris ragina atsigręžti į darną su gamta ir žmonėmis, neprisirišti prie materialių dalykų. Minimalistės Lauros Pievelytės-Juknės teigimu, atsisakius nereikalingų daiktų, gyvenime atsiranda daugiau vietos asmeniniams potyriams. Toks gyvenimo būdas yra atsakas vartotojiškos visuomenės sukeliamoms problemoms ir orientuotas į sąmoningą savo vietos pasaulyje suvokimą.

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje L. Prievelytė-Juknė papasakojo, kad minimalistų yra įvairių – nuo tokių, kurie gyvena toli nuo miestų ir stengiasi viskuo apsirūpinti patys, iki mieste gyvenančių entuziastų, kurie rūšiuoja, kompostuoja ir perka tik kokybiškus daiktus.
Pokalbio su L. Prievelyte-Jukne apie minimalizmą, ir kaip jis praturtina gyvenimą, klausykite „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje, „Spotify“ bei „Soundcloud“ platformose:

„Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)