„Dirbtiniu intelektu grįstos inovacijos – vienos paklausiausių pasaulyje, tačiau Lietuvoje yra tik šiek tiek daugiau nei 40 kompanijų ir keli startuoliai, kuriantys inovatyvius dirbtinio intelekto sprendimus. Todėl Lietuva privalo turėti aiškią viziją, kaip vystyti šią sritį, kad būtų sukurtas aiškus ir tiesus kelias inovatyvių prekių ir paslaugų kūrimui, bei visuotiniam dirbtiniu intelektu grįstų sprendimų paplitimui kasdieniame piliečių ir verslų gyvenime“, – pranešime spaudai sako ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtos Nacionalinės dirbtinio intelekto strategijos tikslas - sukurti teisinį ir etinį pagrindą Lietuvoje taikyti dirbtinį intelektą, sudaryti geresnes sąlygas dirbtinio intelekto taikymo plėtrai Lietuvoje ir maksimaliai išnaudoti jo ekonominį potencialą. Taip pat numatyti papildomi įrankiai, kuriais galės pasinaudoti verslai bei mokslo įstaigos, norinčios atlikti dirbtinio intelekto tyrimus.

„Verslas vis daugiau investuoja į šią sritį ir taiko dirbtinio intelekto sprendimus savo veikloje, todėl apie dirbtinio intelekto svarbą ir iššūkius, su kuriais susidursime ateityje būtina diskutuoti jau dabar“, – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius Kęstutis Šetkus.

Konferencijoje „Dirbtinis intelektas – Lietuvos ateitis“ pranešimus skaitys įvairių sričių ekspertai, kurie pasidalins tiek praktinėmis, tiek teorinėmis įžvalgomis apie dirbtinio intelekto plėtrą.

Vilniaus universiteto profesorius, interneto plėtros Lietuvoje pradininkas Adolfas Laimutis Telksnys papasakos apie robotizacijos svarbą ir kaip ateityje turėtumėm bendradarbiauti su robotais. Rizikos dalinimosi platformos „Ooniq“ vyriausiasis projektų vadovas Levaldas Zigmantas pasidalins, kaip tradicinis draudimas pasitelkia dirbtinį intelektą, o startuolio „AI GENUS“ įkūrėjas Tadas Jucikas – praktinio dirbtinio intelektu pritaikymo versle pavyzdžiu.

UAB „Neurotechnology“ IT analitikas Aleksas Plielikis pristatys dirbtinio intelekto pagrindu vystomus produktus. Automatizuotos skaitmeninės dirbtinio intelekto vaizdo apdorojimo platformos „Pixevia“ vadovas Mindaugas Eglinskas papasakos apie dirbtinį intelektą, taikomą išmaniems miestams ir statybai. Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto Intelektualių sistemų laboratorijos vadovas, LR ekonomikos ir inovacijų ministerijos suformuotos dirbtinio intelekto ekspertų darbo grupės narys doc. dr. Darius Amilevičius aptars dirbtinio intelekto technologijų etinio reguliavimo iššūkius.

Konferencija „Dirbtinis intelektas – Lietuvos ateitis“ vyks kovo 14 d. 9.30 val. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Konferenciją organizuoja LR ekonomikos ir inovacijų ministerija ir MITA.

Renginio programą galite rasti MITA svetainėje.Konferencija bus transliuojama tiesiogiai per MITA FB (https://www.facebook.com/Mita.inovacijos/).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)