Kompaniją stato pirmąjį pasaulyje komercinį, sausumos pagrindo koralų ūkį, kuriame galima bus efektyviai auginti koralus ir vėliau juos persodinti į pasaulio vandenynus.

Kai šis koralų ūkis bus pilnai įrengtas, jis taps geriausiu pasirinkimu, siekiant išsaugoti ir atkurti vienus brangiausių gamtos išteklių.

Įprastai koralų auginimas apima jų dalies paėmimą iš rifo ir tolesnį jų auginimą povandeniniame ūkyje. Kai toks koralas užauga iki reikiamo dydžio, jis yra perkeliamas į degradavusį rifą.

Problema, susijusi su povandeniniais koralų ūkiais, yra ta, kad jie nėra orientuoti į didelio masto projektus ir nėra skirti lėtai augantiems koralams.

Pasak „Coral Vita“, auginant koralus sausumoje esančiuose ūkiuose, kompanija gali kontroliuoti procesus, kurių neįmanoma valdyti ūkiuose, esančiuose po vandeniu.

Kad ir tokį procesą, kaip mikrofragmentaciją, kurio kontroliavimas leidžia „Coral Vita“ pagreitinti kai kurių koralų augimo greitį net 50 kartų.

Sausumos pagrindo ūkyje kompanija taip pat gali kontroliuoti visus koralų auginimo sąlygų aspektus ir taip užtikrinti, kad koralai bus atsparesni įvairioms grėsmėms. Tokioms kaip: padidėjęs vandens rūgštingumas ar kylanti vandens temperatūra. Būtent šie du veiksniai masiškai naikina viso pasaulio koralus.

Išsaugoti koralinius rifus yra itin svarbu. Jie ne tik suteikia namus įvairiai vandens gyvūnijai, bet rifai taip pat apsaugo pakrantes, aprūpina maistu žmones ir vaidina svarbų vaidmenį pasaulio ekonomikoje.

„Mes ketiname teikti savo paslaugas įvairiems kurortas, vyriausybėms ir visiems, kurie yra priklausomi nuo rifų suteikiamos naudos“, – „Yale News“ sakė kompanijos įkūrėjas Samas Teicheris. „Tuo pačiu mūsų ūkiai veiks ir kaip ekoturizmo traukos objektai, kuriuose žmonės galės patirti ką reiškia koralų auginimas ir netgi drauge su mūsų specialistų komanda sodinti šiuos koralus.“

Nors „Coral Vita“ gali padėti žmonijai gelbėti nykstančius koralinius rifus, tačiau Teicheris pripažįsta, kad jie neišspręs pagrindinės problemos.

„Daugelis žmonių ieško vilties“, – sakė Samas. „Atkūrimas [koralų] nėra stebuklingas visų problemų sprendimas. Tačiau kol mūsų [politiniai] lyderiai paspartins veiksmus, kuriais bus užkirstas kelias koralinių rifų ir ekosistemų nykimui, ši strategija yra būtina, siekiant juos [koralus] išlaikyti gyvus.“