Kapsulės nusileidimo vietoje laukę „SpaceX“ pasamdyti laivai nutemps į sausumą aparatą, kuriuo į Žemę buvo pargabenta orbitinėje laboratorijoje atliekamų eksperimentų medžiagos.

Kapsulė buvo paleista grįžti į Žemę 15 val. 33 min. JAV Rytų pakrantės (1 val. 33 min. Lietuvos) laiku. Kiek anksčiau 17 metrų ilgio TKS kibernetinis manipuliatorius „Canadarm-2“ pagal komandą iš NASA skrydžių valdymo centro Hjustone sugriebė „Dragon“ ir atitraukė kapsulę nuo orbitinės stoties.

Po keleto valandų kapsulė pradėjo stabdyti varikliais ir įskriejo į Žemės atmosferą.

Per šią operaciją „Dragon“ pirmąkart buvo nutupdytą tamsiuoju paros metu.

Anksčiau planuota kapsulę susigrąžinti sausio 10-ąją, bet NASA atidėjo šį manevrą dėl nepalankių orų nusileidimo rajone.

Gruodžio 8-ąją į TKS atskridusi „Dragon“ atgabeno daugiau kaip 2,5 tonos krovinių, įskaitant maisto produktus įgulai, taip pat įrangą ir medžiagą dešimtims mokslinių eksperimentų. Kapsulė startavo gruodžio 5 dieną iš Kanaveralo kyšulio Floridoje, nešama „SpaceX“ raketos „Falcon 9“.

Ši „Dragon“ misija buvo jau 16-oji, atlikta pagal „SpaceX“ ir NASA sutartį dėl TKS aprūpinimo. Šiuo metu „Dragon“ yra vienintelis aparatas, galintis parskraidinti krovinių iš TKS į Žemę.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją