Pranešama, kad gruodžio 12 d. du technikai atliko kasdieninę pastato generatoriaus priešgaisrinės sistemos apžiūrą. Kol kas nežinoma, kas tiksliai nutiko, tačiau sraigtasparnio pilotas, nesulaukęs grįžtančių technikų, nuėjo pasižiūrėti, kas nutiko, ir rado vyrus be sąmonės.

Pirminiais duomenimis, pastate, kuriame dirbo technikai, buvo pastebėti dūmai.

Abiems vyrams buvo suteikta pirmoji pagalba, tačiau vienas jų mirė iš karto, o antrasis – pakeliui į ligoninę, praneša sciencealert.com.

McMurdo stotis yra didžiausia mokslo stotis Antarktidoj. Vienu metu čia gali gyventi maždaug 1260 žmonių. Stotis yra įkurta Rosso salos pietinėje pakrantėje.

Sunku patikėti, bet tolimoje Antarktidoje įkurta mokslo bazė yra gana didelė ir čia nuolat vyksta veiksmas. Veikia trys oro uostai, jūrų uostas, sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, yra daugiau kaip 100 pastatų.

Šioje stotyje vykdomi įvairiausi mokslo tyrimai – nuo astrofizikos iki biologijos, geologijos ir klimato mokslų.

Nors Antarktidos tyrimų stotyje dirba daug mokslininkų, tačiau didžioji dauguma yra pagalbiniai darbuotojai: inžinieriai, IT personalas, statybos ir priežiūros darbuotojai.

Pranešama, kad dviejų technikų mirties aplinkybės nėra įtartinos, tačiau daugiau detalių apie nelaimingą incidentą nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)