Jums reikia miego. Energijos lygio kritimas dažniausiai jaučiamas po pietų. Jūsų skrandis yra pilnas, todėl kūnas imasi maisto virškinimo. Pirmykštė psichologija mums liepia atsipūsti – kam dar dirbti, jei jau pavalgėte? Kava (joje esantis kofeinas) pakelia energijos lygį, tačiau dingus šiam poveikiui jaučiatės dar prasčiau. Todėl geriausia ką galite nuveikti tokiu metu – miegas.

Mokslas tiksliai nežino, ir kiek mums reikia miego. Mes žinome, kad miego metu įsitvirtina prisiminimai, gyja kūnas, į vietas susirikiuoja mintys. Juk rytas protingesnis už vakarą. Tačiau daugelis iš mūsų miega nepakankamai. Dėl to mūsų smegenys nėra pasiruošusios tam, ko iš jų reikalaujame. Iš pradžių viskas einasi gerai, tačiau galiausiai patiriamas protinės veiklos intensyvumo kritimas ir norime susirasti jaukų kampą poilsiui.

Pokaičio miegas yra geriausia, ką galite padaryti savo energijos ir susikaupimo lygiui atstatyti. Tačiau yra kelios taisyklės, kurių privalu laikytis.

Visų pirma, nepamirškite žadintuvo. Per ilgas pokaičio miegas tik dar labiau nuvargins ir sutrikdys. Miegoti reikėtų tik tiek, kad nebūtų pereinama į gilesnio miego stadijas. Todėl nusistatykite žadintuvą 15 arba 20 minučių laikui. Pastebėsite, kad vos pabudę būsite stebėtinai energingi ir galėsite lengvai susikaupti. Šios energijos pakaks visai popietei.

Jei kavos visgi nenorite atsisakyti, puodelį šio gėrimo išgerkite prieš pat guldamiesi pokaičio miegui. Kava ims veikti maždaug tuo metu, kai pabusite, todėl jos poveikis bus stipriausias tuomet, kai jaučiatės geriausiai. Tiesiog dirbti norėsis labiau.

Galiausiai, svarbu žinoti, ką veiksite, kai pabusite. Iš anksto išsirinkite užduotį, kurios griebsitės, žinokite, nuo ko pradėsite, ko jums reikės. Kuo mažiau blaškymosi po miego – tuo geriau.

Daugybė pasaulinių korporacijų jau apie tai žino ir net įrenginėja specialias vietas pokaičio miegui. Ne vienoje pasaulio šalyje tai įprasta, galima sakyti, tradicinė praktika ir jau nieko nestebinanti darbo dienos dalis. Aišku, ne visuose biuruose įmanoma pamiegoti, bet jei jaučiate, kad tai jums padės dirbti geriau, tai turėtų žinoti ir jūsų vadovai. O juk ne vien darbe pravers šis triukas – jis naudingas ir tiems, kurie mokosi, ruošiasi egzaminams ar dirba savarankiškai.