Štai jaunikliai turi pakankamai silpną virškinimo sistemą, o eukalipto lapai yra labai sunkiai virškinami. Taigi, mamos turi šiek tiek padėti.

Koalos iš esmės minta išskirtinai tik eukaliptų lapais. Jie nėra labai maistingi, todėl jų suvalgyti tenka labai daug. Pluoštinis augalas yra sunkiai virškinamas, tačiau koalų virškinimo sistema tam ir yra pritaikyta. Jos gali tingiai visą dieną rupšnoti eukaliptų lapus, o tada miegoti – koalos miega apie 20 valandų per parą, o per likusias 4 suėda 2-5 šimtus gramų lapų.

Eukaliptas yra sunkiai virškinamas, tačiau koalos turi šiokių tokių gudrybių. Jų dantys yra pritaikyti pluoštinių lapų dorojimui, todėl jie yra tiesiog sudraskomi į labai mažus gabalėlius. Tuomet jie yra patalpinami į žandus, kur jie gali būti laikomi, kol ateis laikas juos dar kartą perkramtyti. Tuomet maistas yra nuryjamas ir nukeliauja fermentacijai į skrandį. Kartais koala atryja maistą, kad jį dar kartą sukramtytų.

Tada eukalipto lapai patenka į žarnas. Koalos turi neįtikėtinai ilgą akląją žarną – jos ilgis gali siekti net 2 metrus. Ten maistas yra fermentuojamas dar kurį laiką – iš fermentacijos koalos gauna maždaug 10 proc. savo energijos. Keisčiausia tai, kad koalos gali nuspręsti, kada ir kokį maistą perleisti per savo žarnyną. Didesni nesuvirškinto eukalipto gabalai yra praleidžiami greičiau, kad nebūtų švaistoma energija. Aklojoje žarnoje taip pat atskiriamas vanduo – koalos geria labai retai.

Taigi, koalų virškinimo sistema yra pakankamai sudėtinga, kad efektyviai virškintų eukalipto lapus. Tačiau koalų jaunikliams tai yra labai sunku, o juk jiems reikia maistingųjų medžiagų, kad jie galėtų augti. Todėl šiek tiek jiems padeda ir mamos.

Dar 1933 metais pastebėta, kad koalų jaunikliai maitinasi ne tik motinų pienu, bet ir išmatomis. Tai, beje, nėra visai tikslus apibūdinimas. Koalos jaunikliams paruošia apdorotą masę, iš kurios lengviau išgauti maistines medžiagas. Tačiau vaizdas yra būtent toks – jaunikliai maitinasi tiesiai iš motinos išangės.

Tai – geras prisitaikymo prie gyvenamosios aplinkos pavyzdys. Koalos gali išsilaikyti misdamos tokiu mažos maistinės vertės maistu, o tuo pačiu išlaiko ir savo jauniklius. Kuomet koalų jaunikliai netenka savo tėvų ir jais imasi rūpintis žmonės, maitinimas tampa vienu iš didžiausių iššūkių. Prižiūrėtojai specialiai apdoroja eukaliptų lapus, ruošia įvairius mišinius, tačiau atkartoti tai, ką sukūrė gamta, yra gana sudėtinga. Todėl kartais pasitelkiama ir kitų koalų pagalba.